Nacho Fernandez i Luka Modrić

 THOMAS COEX Afp
ZOV MILIJUNA

Zvijezda Reala napušta klub. Modriću se pruža prilika da ispiše povijest i zauvijek postane najveći

Kapetan Reala mogao bi uskoro karijeru nastaviti u bogatom saudijskom klubu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. lipanj 2024. 21:30

Nacho Fernández je blizu prelaska u Al-Ittihad. Realovom kapetanu sa 364 nastupa u dresu madridskog kluba uskoro istječe ugovor, a novi po svoj prilici neće potpisati. To je prilika koju čekaju u Saudijskoj Arabiji gdje novac neće biti problem kako bi privukli još jedno veliko ime europskog nogometa u svoju ligu.

Klub za kojeg, inače, nastupaju Karim Benzema, N‘Golo Kanté, Luiz Felipe i Fabinho već je prema pisanju L‘Equipea napravio prvi korak prema potpisu Španjolca.

"Ne radi ništa ludo, ostani ovdje s nama u Real Madridu", rekao je Carlo Ancelotti svome kapetanu nakon osvajanja Lige prvaka. Međutim, on još nije dobio ponudu kluba za produžetak suradnje.

Nachov potencijalni odlazak zanimljiv je iz perspektive Luke Modrića i mjesta kojeg će imati u Realovim povijesnim knjigama. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije i Španjolac su najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti "kraljevskog kluba" sa po 26 osvojenih trofeja. Modrić je produljio ugovor s madridskim klubom na još godinu dana, a u međuvremenu je na Santiago Bernabeu stigao i Kylian Mbappé, pa će se još jači Real nego što je bio prošle sezone opet potući za nove trofeje. Modrić će imati priliku osvojiti španjolsku titulu, Kup i Superkup, a u Europi obogatiti trofejnu biografiju sa Ligom prvaka i Uefinim Superkupom za kojeg 14. kolovoza igraju u Varšavi protiv Atalante.

Ode li Nacho iz Reala, Modrić bi trebao postati i prvi kapetan kraljevskog kluba.

Linker
13. lipanj 2024 21:40