GORAN MEHKEK Cropix
PREOKRET U MAKSIMIRU

Zvučno pojačanje ne dolazi u Dinamo! Sve je bilo spremno za njegov dolazak, a onda se dogodio šok

Dinamo je svoj posao odradio, spremao se doček za igrača u Zagrebu, no od svega neće biti ništa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2023. 15:29

Kad se činilo da je sve gotovo i da Tunižanin Saif-Eddine Khaoui (28), vezni igrač francuskog Clermonta dolazi kao ozbiljno pojačanje u Dinamo, stigla je vijest da od toga neće biti ništa!

Dok se već spremao liječnički pregled za reprezentativca Tunisa i njegova avionska karta za let u Zagreb, iz tabora igrača su odaslali poruku u Maksimir da od transfera neće biti ništa. Očito su se njegov menadžer, a možda i sam igrač odlučili za odlazak na neku drugu adresu, jer su imali ponuda drugih klubova. To nije čudno, jer Khaoui je slobodan igrač kojem ugovor ima rok trajanja do kraja lipnja. Dinamo je svoje odradio, u klubu su dalo zeleno svjetlo da dovođenje Khaouija, nije bilo problema niit s druge strane, a onda najednom - šok!

No, takvi preokreti nisu nepoznata pojava u nogometnom biznisu kad su transferi u pitanju, svatko trči za boljim ponudama, pa je logično za vjerovati da je Khaoui u međuvremenu dobio bolji financijski podražaj i zato je odlučio preskočiti Dinamo, iako je praktički sve bilo dogovoreno. I plavom klubu su mu inače koliko smo saznali iz menadžerskih izvora bili spremni platiti 600 tisuća eura bruto plaće godišnje.

image

Saif-Eddine Khaoui (lijevo)

SYLVAIN THOMAS/AFP/PROFIMEDIA Sylvain Thomas/afp/profimedia

Tako je eto Igor Bišćan ostao bez željenog igrača i očito će u suradnji s Darijom Šimićem morati tražiti nova lica za veznu liniju, koju je i označio kao dio momčadi koji treba pojačati. Međutim, možda se to na koncu i ne dogodi, pisali smo o povratku desetorice igrača s posudbi koji će s Modrima krenuti na startu priprema 19. lipnja. Među njima su i trojica veznjaka, Niko Janković, Jakov Anton Vasilj i Marko Tolić, možda se netko od tog trojca ili čak možda svi nametnu Bišćanu, pa onda neće biti potrebe za investiranjem u novo lice kad se radi o veznoj liniji.

Ali kako saznajemo, Šimić i Bišćan će i dalje raditi i pokušati vidjeti ima li na tržištu adekvatnog pojačanja za taj dio momčadi. Ipak, možemo kazati da je šteta što se nije ostvario transfer Khaouija, jer po svemu što se moglo isčitati iz njegove statisike, ne samo iz prošle sezone, nego iz cijele karijere, očito se radilo o jako dobrom igraču koji bi usput u Dinamo stigao - besplatno. Ali ne može se uvijek sve odigrati po planu i programu, po željama.

Kad smo već kod tih transfera i ugovora, iako se to stalno najavljuje, zanimljivo da mladi Fran Topić, otkriće Igora Bišćana u završnici prvenstva, mladi napadač kojem se predviđa sjajna karijera još nije potpisao profesionalni ugovor s klubom. Očito nešto debelo zapinje u tim razgovorima, jer da nije tako, taj bi ugovor već sigurno bio potpisan. U plavom domu se nadaju da na koncu neće doći do totalnog ‘kuršlusa‘ ali sve to traje predugo. Naravno, ne treba biti previše mudar da se sigurno opet radi o financijama, jer ne vidimo drugi razlog zašto mlada nada ne bi stavila svoj potpis. Ne budimo naivni, uvijek se radi o novcu. Valja s zanimanjem pratiti tu priču, koja sigurno nije draga treneru Igoru Bišćanu, jer to je dečko u kojeg on vjeruje i kojeg s vremenom misli pretvoriti u igrača ogromne vrijednosti, kako nogometne tako i one financijske, jer Modri su uvijek najviše zarađivali na transferima mladih igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 05:24