BORIS KOVACEV/CROPIX
TRAŽENI VRATAR

Tražili su ga i Montpellier i Marseille, a sad se javio i najbolji klub: Livaković ipak u Francusku!?

Dosadašnji vratar im odlazi u Milan, Francuzima nije problem platiti 15-ak milijuna eura s bonusima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2021. 08:04

Dinamov vratar i reprezentativna “jedinica” Dominik Livaković, nije tajna, mogao bi ovog ljeta napustiti Maksimir, interesa ne manjka, ali još nema službene, konkretne ponude. A najnovija priča dolazi iz Francuske, Livaković je, navodno, jedan od kandidata za nasljednika Mikea Maignana, jednog od najzaslužnijih u Lilleovu osvajanju naslova prvaka.

Da postoji interes Lillea nije nova vijest, govorilo se o tome i ranije, a neki se dan u eteru ponovno spomenulo Lilleovo zanimanje za Livakovića. Prema našim, pak, saznanjima, doista postoji interes, a mogući Livakovićev dolazak u redove prvaka Francuske zapravo bi mogao biti dio šireg posla.

Petnaestak milijuna

Dakle, donedavno se Livakovića spominjalo kao mogućeg nasljednika Gianluigija Donnarumme u Milanu, bila je to, pak, ideja još iz vremena dok je u Milanu bio Zvonimir Boban.

Milanski je klub između više kandidata na kraju izabrao Mikea Maignana, a sad bi Livaković mogao popuniti njegovo mjesto u Lilleu. Hoće li tako na kraju biti, naravno, to zasad ne možemo znati, ali Livaković je sigurno ozbiljna opcija, pogotovo što u odnosu na kvalitetu nije skup, ima u ugovoru klauzulu od 10 milijuna eura, procjenjuje se da bi Lille mogao platiti, s bonusima, do 15 milijuna eura, što je sigurno prihvatljivo za francuskog prvaka.

Bez obzira što klub prema informacijama iz francuskih medija trenutno nije u najboljoj financijskoj situaciji. Ostao je Lille i bez trenera nakon osvajanja naslova, otišao je tvorac velikog uspjeha Christoph Galtier, traži se nasljednik. Pa vjerojatno i o tome ovisi koliko će Lille biti ozbiljan u dovođenju Livakovića, hoće li on biti izbor novog trenera.

Bio je Livaković već na meti francuskih klubova, Montpellier je prije dvije godine poslao službenu ponudu od sedam milijuna eura, htio ga je i Marseille, a sad se pojavio Lille. Nastup u Ligi prvaka i obrana naslova u Francuskoj mogli bi Livakoviću biti magnet i zanimljiv sportski izazov.

Raspisan dvoboj

A tko će u Dinamu popuniti mogući Livakovićev odlazak? Damir Krznar najavio je da bi u tom slučaju bio “raspisan” dvoboj između Danijela Zagorca i Ivana Nevistića, da bi se trebali boriti za “jedinicu”. Ipak, dojam je da bi Zagorac imao bolju startnu poziciju, zbog iskustva i činjenice da je i dosad uglavnom jako dobro mijenjao Livakovića, kad on nije bio na vratima.

No, o tom-potom, pričat će se i pisati o tome ako Livi ode, još je uvijek Dinamov vratar, s fokusom na Euro. Ali, zanimanje Lillea svakako je najava da o Livakoviću mnogi razmišljaju i da bi se priče o transferu mogle idućih dana intenzivirati.

Linker
22. travanj 2024 03:33