CROPIX
NEK BUDE JOŠ KOJI

TREBAO BI SAČUVATI ŠAHTAR, A MAKSIMIR MU NIJE U UGODNOM SJEĆANJU U Zagrebu je 'popio' četiri komada, to je još daleko od najdražeg maksimirskog gosta

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. studeni 2019. 16:02

Andrij Pjatov trebao bi u srijedu četvrti put u karijeri istrčati u Maksimiru. Malo je stranih vratara koji su toliko puta gostovali u Zagrebu, a nekako je u najljepšem sjećanju navijača Dinama i Hrvatske Ivica Kralj. U svoja tri dolaska u Maksimir, s Partizanom, Portom i reprezentacijom SRJ ukupno je “popio” 10 golova pa vjerujemo da Maksimir ne voli vidjeti niti na slici. Doduše, jednom je odavde, u tom reprezentativnom dvoboju otišao kao pobjednik, jer se njegova reprezentacija plasirala na Euro, no kad se sve zbroji - 10 je 10.

Andrij Pjatov još je daleko od tog dometa, ali je fakt da je on dosad na travnjaku Maksimira primio četiri pogotka u tri gostovanja. Prvo mu je zabio Boško Balaban 2008., u porazu Dinama od Šahtara 1:3. Onda je ovdje došao u dresu ukrajinske reprezentacije nepunu godinu kasnije, 2009. Mladen Petrić i Luka Modrić bili su strijelci za Hrvatsku, Pjatov je dvaput kapitulirao. U toj su utakmici Pjatova dvaput spašavale vratnice u drugom dijelu, već je bio svladan, ali lopta nije željela u mrežu, Ukrajina je izvukla 2:2 i približila se plasmanu na SP koji je kasnije i izborila.

Treći put kad je došao u Maksimir, Pjatov je napokon i izgubio, Nikola Kalinić zabio je za 1:0 protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP 2018., a i u toj su utakmici naši pogodili vratnicu. Ako nekome treba ili može pomoći i taj podatak, tri od četiri pogotka Pjatov je primio na sjeverni gol. Balaban mu je zabio iz slobodnjaka, Petrić nakon odbijanca poslije silovitog Srninog slobodnog udarca, a Kalinić iz šesnaesterca pod gredu. Modrić mu je, pak, zabio na južni gol, uz pomoć jednog ukrajinskog braniča od kojega se lopta odbila i prevarila Pjatova.

Linker
05. svibanj 2024 20:38