REUTERS/Albert Gea
SAMO RIJEČI HVALE

TRENER BARCELONE NAHVALIO VATRENOG ASA 'On nam je ogroman faktor! Nikada se ne gasi. Igra polušpicu, veznog na centru... Ove sezone je odličan'

Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2018. 19:23

Trener Ernesto Valverde, koji je u srpnju preuzeo klupu Barcelone, smatra da je Ivan Rakitić odigrao važnu ulogu u proteklih šest mjeseci tijekom kojih je katalonski klub napravio veliki korak ka osvajanju španjolskog prvenstva.

"On nam je ogroman faktor u uspostavljanju ravnoteže na terenu. Nikada se ne gasi. Igra polušpicu, veznog na centru... Ove sezone je odličan", istaknuo je Valverde na konferenciji za medije nakon što je Barcelona u nedjelju sa 5-0 pobijedila Betis u gostima. Rakitić je u 59. minuti zabio gol za 1-0, što mu je treći pogodak ove sezone, a onda je u 68. minuti asistirao Luisu Suárezu za 3-0.

SEVILLE, SPAIN - APRIL 14:  Head coach Ernesto Valverde of Athletic Bilbao looks on during the UEFA Europa League quarter final second leg match between Sevilla and Athletic Bilbao at the Ramon Sanchez Pijuan stadium on April 14, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Ernesto Valverde

Barcelona vodi u prvenstvu sa 11 bodova više od drugoplasiranog Atlético Madrida, a hrvatski reprezentativac ima najviše nastupa za Katalonce od kada je trener postao Valverde. Bivši trener Athletic Bilbaa ga je koristio u 34 utakmice, davši mu slobodno jedino protiv trećeligaša Murcije u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala španjolskog kupa.

Linker
03. svibanj 2024 19:00