Foto: Goran Mehkek / CROPIX
SPEKTAKL NA RUJEVICI

TRENER DINAMA PUN OPTIMIZMA UOČI VELIKOG DERBIJA NA RUJEVICI 'Tablica? Nebitno i ne gledam! Mi sutra igramo protiv šampiona'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 16:21

Dinamo će u idućem kolu HNL-a gostovati na Rujevici protiv aktualnog prvaka Hrvatske, a glavni strateg Modrih, Mario Cvitanović nada se pobjedi i kako će protiv direktnog konkurenta u bitki za naslov ispraviti neke loše stvari koje su se događale u prijašnjim utakmicama.

- Očekuje nas dobra Rijeka, bez obzira na priče o izostancima. Pokazala je u ovom dijelu prvenstva i prošle sezone da je šampion. Mi sutra igramo protiv šampiona. Međutim, ja želim da mi imamo gard pobjednika u svakom trenutku.

Tko će konkurirati za derbi?

- Svi igrači osim Ademija konkuriraju, a tko ide na put i tko će igrati na Rujevici ostavit ćemo za nakon današnjeg treninga. Ademi ostaje u Zagrebu, ima sutra testiranja. Nema razloga za preveliku rotaciju u momčadi. Teren pokazuje i dokazuje da li si spreman ili nisi.

Zagreb, 150717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - Istra 1961 S.D.D..
Na fotografiji:  Mario Cvitanovic .
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Koju taktiku ima stožer Dinama za veliki susret na Rujevici?

- Analizirali smo Rijeku. Oni su momčad i ekipa koja zna što želi u svakom trenutku. Zato su bili tako dobri protiv Salzburga, a i prije toga. To ih čini jakima. Sigurno da ćemo i dalje raditi na pronalasku kontra igre za njihovu igru. Ali trebamo ostati svoji. Ne gledam tablicu u ovom trenutku, nebitna je. Početak je, premalo je kola odigrano i još uvijek sve ekipe nisu uhvatile stabilnost kakvu žele. Prerano je gledati samo bodove i donositi zaključke na temelju toga. Plan je da mi budemo bolji nego što smo bili. Ako budemo, onda nam se šansa povećava. Dinamo je ekipa koja je još uvijek u izgradnji - rekao je strateg Modrih.

Linker
29. travanj 2024 01:38