Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SUSRET U GRADSKOM VRTU

TRENER HAJDUKA NAJAVIO DERBI 'Doma znaju biti goropadni, žele se nametnuti kroz agresiju, individualnu kvalitetu i snagu'

SINIŠA OREŠČANIN Hajdukov trener svjestan je značaja koji donosi nedjeljni derbi u Gradskom vrtu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. veljača 2019. 09:11

Hajduk je sve tri utakmice s Osijekom ove sezone koje je vodio Siniša Oreščanin, uključujući Kup-dvoboj, redom izgubio, no sadašnji strateg Bijelih to namjerava već promijeniti u nedjelju.

- U dobrom smo stanju, u ovom smo se periodu još malo bolje upoznali. To je proces, a uvijek se stvara tabu oko prvih kola. Ako krene dobro, kaže se, pripreme su bile odlične, a ako ne, onda se kaže da se ništa nije radilo. Prošla su četiri tjedna i momčad se upoznala s našim zahtjevima. Sve skupa ide u dobrom smjeru.

Dotaknuo se Oreščanin i transfera Ante Palaverse u City, nakon kojega se vratio u Split, no nema pravo nastupa u Osijeku.

- Na taj transfer prvenstveno gledam kao priznanje klubu i Akademiji na tome što rade. Anti čestitam jer smatram da je to zaslužio, a mi smo to i očekivali, isto tako očekujemo još sličnih stvari u budućnosti.

Screenshot SN

Što trener Hajduka zna o Osijeku, koji najavljuje napad od prve minute?

- Osijek je Osijek. Imamo poštovanje prema Osijeku. Dosta su dobro odradili ovaj dio, imali su dva izlazna transfera, a nešto su se i pojačali nakon toga. Očekujem Osijek sličan kao što je bio jesenas. Oni pogotovo doma znaju biti goropadni, žele se nametnuti kroz agresiju, individualnu kvalitetu i snagu. Znamo što nas otprilike očekuje.

Predsjednik Jasmin Huljaj kazao je da Europa nije imperativ. Kakvo je vaše mišljenje o tome?

- Svaka utakmica nosi svoje i počinje rezultatom 0:0. A mi u svaku ulazimo da probamo pobijediti. Mi smo odmah kad smo došli rekli da ćemo se pokušati ušuljati u Europu. Gledao sam statistiku prošle polusezone, a ona govori da Hajduk nije dobio nijednu utakmicu s prvih pet ekipa. S obzirom na to da prve četiri utakmice igramo s tim klubovima, jedan od naših kratkoročnih ciljeva jest da to pokušamo promijeniti i mislim da ćemo u tome uspjeti. Nadam se da će to biti već u Osijeku, ali idemo utakmicu po utakmicu.

Koliko ste zadovoljni pripremama?

- Utakmice su bile jako dobre po kvaliteti, iako smo se mi prilagodili planu koji je bio prije napravljen. Bile su onakve kakve bih sam želio. Sa svakom smo utakmicom dobili neke odgovore. Nismo potencirali euforiju nakon pobjede nad Šahtarom ni tragediju nakon poraza od Grasshoppera. Zadnja utakmica, protiv Soligorska, nam je najbolje došla, igrala se u trenutku kada je već kod igrača prisutan umor. Možda je bila najlošija, ali nam je dala odgovore...

Linker
18. svibanj 2024 14:50