VELIKA ŠANSA RIJEKE

Trener Lyona: 'Igra samo jedan iz prvih 11. Je li to pametno? Nisam baš siguran'

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 06. studeni 2013. 19:11

Lyon je na Kantridu stigao bez standardne prve ekipe, što su mnogi u Rijeci protumačili kao podcjenjivanje protivnika. Naravno, jedno od prvih pitanja upućenih treneru Remi Gardeu bilo je kako opravdava takav izbor igrala.

- Ova ekipa nije mlada i nesigurna. Imali smo 20 utakmica ove sezone. U zadnjih 15 dana imali smo 4 utakmice, imamo 16 utakmica u seriji. Prisutna je iscrpljenost, i fizička i psihička. O tome da li je izbor dobar ili nije ne možemo govoriti u ovom trenutku. Vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice - rekao je Remi Garde.

Istaknuo je da utakmici protiv Rijeke pristupaju s maksimalnom ozbiljnošću.

- Svaka utakmica u Europskoj ligi je važna. Znamo o kakvoj se ekipi radi, nije ih bilo lako dobiti u Lyonu i zato ćemo morat dati sve od sebe. Pružiti 120 posto - rekao je Lyonov trener.

Kazao je da Rijeka ima prednost domaćeg terena i ekipu koja je već igrala zajedno te imaju šansu za kvalifikaciju zbog čega će biti težak protivnik.

- Bit će to tijesna utakmica i žestoka borba - rekao je Garde

Od standardne postave, protiv Rijeke će zaigrati Jordan Ferri koji je s velikim respektom govorio o predstojećem ogledu na Kantridi.

- Očekujem utakmicu s ravnopravnom ekipom koja je spremna i koja će navaliti na loptu. Na takvoj utakmici nije lako biti jedan od igrača koji stalno igraju. Nastojat ću opravdati tu veliku odgovornost koju imam i dati sve od sebe - kazao je Jordan Ferri.

Linker
12. svibanj 2024 02:45