youtube
ČUDESNA TEHNIKA

TRENUTAK GENIJALNOSTI HRVATSKOG ASA! ČAK SE I ZVIJEZDA REALA ZAUSTAVILA USRED UTAKMICE I ZAPLJESKALA ČAROLIJI Pogledajte potez koji ostavlja bez daha

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2017. 14:25

Iako je bila riječ samo o prijateljskoj utakmici, gledatelji u Miamiju su mogli uživati u vrhunskom nogometu u prvom El Clasicu sezone kojeg su odigrali Barcelona i Real Madrid.

Barca je u konačnici odnijela pobjedu 3:2 zahvaljujući golovima Messija, Rakitića i Piquea, dok su za 'kraljevski klub' mreže tresli Mateo Kovačić i Marco Asensio.

Možda je u toj utakmici upisao poraz, ali Zinedine Zidane ima puno razloga za zadovoljstvo obzirom kako je mogao vidjeti koliko jako oružje ima u svom bogatom arsenalu. Upravo je Mateo Kovačić bio jedan od glavnih igrača Madriđana u Miamiju koji je svojim potezima oduševljavao publiku, ali i suigrače.

Prvo se na elegantan način u 13. minuti oslobodio Gerarda Piquea i potom s ruba šesnaesterca poslao loptu u donji desni kut Jaspera Cillessena, da bi se u nastavku utakmice potpuno otpustio kočnice i pokazao sav svoj talent.

Hrvat je bio neuhvatljiv za veznjake i braniče Barcelone, a u jednoj je situaciji genijalnim potezom petom u prazno poslao dva 'Katalonca' na što nije ostao imun niti njegov suigrač Marcelo koji je zastao na trenutak kako bi aplauzom pozdravio čaroliju Hrvata.

Iako nije mogao sam pobijediti Barcelonu, Kovačić je pokazao Zidaneu za što je sve sposoban i morao bi se naći u početnoj momčadi u nadolazećoj sezoni iako strani mediji ističu kako će to biti nemoguća misija kada se zna da u sreini terena caruju Luka Modrić i Toni Kroos.

Linker
25. travanj 2024 17:27