Vojko Bašić/CROPIX
GLAVNI STRATEG BIJELIH

Tudor lovi pobjedu na Maksimiru: 'Derbi neće odlučiti prvaka, napast ćemo Dinamo'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. studeni 2013. 14:26

U najavi derbija izostala je reakcija Igora Tudora na izjavu Zdravka Mamića koji je umjesto dobrodošlice poslao jasnu poruku dragim gostima iz Splita: “Naredio sam igračima da moraju pregaziti Hajduk kao plitak potok!”

Hajdukov trener nije ljutitelj verbalnog nadmudrivanja . Tudor u svojim medijskim istupima nastupa seriozno i ne reagira na sitne provokacije. To nije njegov stil.

“Njihovo je pravo da izjavljuju što ih je volja. Riječi su jedno, a djela drugo. Ne znam što bih rekao na sve to osim da ćemo o rezultatu pričati poslije utakmice”, kaže Hajdukov trener.

Mamićeva prijetnja zvuči opasno, ali Dinamo baš nije bio tako goropadan protiv Hajduka u ovoj sezoni da bi mogao računati sa sigurnom pobjedom u derbiju, a posebno ne da će pregaziti Hajduka.

“S Dinamom smo odigrali 1-1 na Maksmiru, a na Poljudu smo ih dobili 2-0. OK, rekao bih da je Dinamo favorit, ali mi na Maksimir dolazimo s ciljem da odigramo jednu dobru utakmicu u našem stilu. Sve utakmice dosad smo igrali napadački pa ćemo tako igrati i ovog puta. Rezultat neće ovisiti samo o nama nego i o protivniku i o sreći i o puno drugih faktora, ali na nama je samo jedno, da budemo pravi.”

Hajdukov trener ne reagira na Mamićevu izjavu, ali mu zato očito nisu dobro sjeli komentari vezani uz sustav igre njegove momčad.

“Kad se javno priča o taktici onda je to hrabro sa svačije strane. Moraš biti poznavatelj nogometa da bi o tome pričao. Oni koji ne znaju puno o nogometu mogu tvrditi da je neki sustav donio rezultat, ali ja ne gledam tako. Sustav je važan, ali nije presudan nego je važniji stil igre.”

Tudor ne misli da će ishod ovog derbija odrediti konačan ishod prvenstva. Niti uopće razmnišlja o tradiciji koja govori da je Hajduk zadnji put dobio Dinama u Maksimiru 2008. godine.

“Svaka utakmica je priča za sebe. Tradicija neće imati nikakvog utjecaja na ovu priču. Nijedna utakmice ne može odrediti cijelu seozonu. Tu je 36 utakmica u prvenstvu te Kup, i puno toga se ima za odigrati. Važnije je kao ćemo mi odraditi sezonu i da nastavimo dobro raditi. Ako ćemo biti dobri i rezultat će doći. Nismo slučajno došli tu gdje jesmo, da smo bod ispred Rijeke i uz Dinamo. Ova utakmica je važna, ali nije presudna. Osjeća se u momčadi tenzija derbija, ali smo fokusirani na igru, a ne na ovo što se događa izvan terena”, zaključuje Tudor.

Hajdukov trener najavio je da će njegova momčad na Maksimiru zaigrati ofenzivno, napadački, a očekuje se da će “modrima” suprostaviti sljedećih 11: Hajduk (4-3-3): Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Sušić, Anđelković, Pašalić – Kouassi, Maglica, Bukva.

Linker
18. rujan 2024 18:08