Vojko Bašić/CROPIX
OKRZNUO GRAČANA

Tudor o derbiju: 'Dinamo ne igra protiv Lokomotive nego mlade reprezentacije!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. studeni 2013. 14:48

Kako kroz koprive, a ne opeći se? Gostovanje u Koprivnici je izuzetno teško, Slaven Belupo je u naletu i to inzistira na ozbiljnost, stoga je i trener Hajduka Igor Tudor počeo ozbiljnije.

- Ima li koje bolje pitanje – uzvratio je na ono „kako kroz koprive...“

Kako se postaviti u Koprivnici, nedostaju vam ključni igrači?

- O tome nećemo niti riječi, o onima koji nedostaju. Mi smo odlična momčad, na travnjak ćemo poslati jaku postavu, skupinu kvalitetnih igrača koji igraju jako dobro. Osim toga mi smo prvi, oni su sedmi, naš cilj je ostati prvi i nakon ovog kola. Znači zanima nas pobjeda i ovi igrači koji izađu na teren su jako dobri i motivirani za ispunjenje tog cilja – kaže trener „bijelih“.

Što vas može očekivati protiv Slavena?

- Slaven Belupo je u dobrom momentu, Dobri su, spremni, igraju ozbiljan nogomet koja teško gubi utakmice i protiv koje je bilo kome teško igrati. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Kvalitetno se brane sa deset igrača iza lopte bez obzira je li taj bedem na trideset ili šezdeset metara, postavljaju kvalitetan blok. Imaju kvalitetne igrače, ali mi ih imamo više. Mene osobno raduje što mi imamo isti način igranja u gostima i kod kuće, ponosan sam na to. Ne mogu reći da ćemo dobiti, ali sam uvjeren da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Obje su momčadi imale dramatične dvoboje u Kupu, može li fizička sprema biti ključan faktor za dobivanje susreta?

- Može bit, no isto tako kažem, puno toga je u glavama igrača. Četiri dana je bilo dovoljno za odmor, oporavak i regeneraciju. Mislim da smo po tom pitanju al pari. Ta fizička sprema može biti jedna od komponenti, ponekad i presudna, ali prema onome što sam vidio na treningu me jako raduje.

Očekuje vas i glavna prijetnja Vugrinec...

-On je sastavni dio njihove ekipe, legenda hrvatskog nogometa. Nadam se da će igrati što manje i to je to.

Može li vas kolega Frančić nečim iznenaditi u ovom susretu?

- Njihov trener je prilično rotirao, ne znam što mogu očekivati. No sigurno je da će se oni postaviti čvrsto, borbeno. No isto tako ne slažem se sa onima koji kažu da je jedna ekipa prepustila drugoj inicijativu. Nije je ona prepustila, već je ova druga uzela, nametnula se. Nitko ne prepušta nikome ništa, očekujem da ćemo se mi nametnuti i igrati svoju prepoznatljivu igru.

Znači li to da će puno ovisiti o vama i vašem pristupu utakmici?

- Ovisit će, ali ne toliko koliko se misli. Nama je važno da zabijemo gol, da se nametnemo svojom igrom. Međutim činjenica je da smo mi izgubili u Osijeku i Puli, imamo problem realizacije, gdje za svaki gol trebamo iskrvariti. Da nije toga, imali bismo barem šest-sedam bodova više. Nadam se da ćemo postići koji „slučajni“, lagani gol. To nam fali, naš svaki gol je težak.

Može li se to popraviti na treningu, da igrači steknu tu naviku zabijanja?

- Može, ali samo jednim dijelom, malim dijelom može se riješiti na treningu, a drugim s cashom, gotovinom.

U tom kontekstu bi onda bio odličan posao angažman Vukušića što se spominje po medijima?

- On je dobar igrač, svakako bi pomogao. Međutim ne znam koliko možemo to financirati. Jasno Vam je da je naša glavna stavka u ovom prijelaznom roku izlaz igrača, a ne ulaz.

robert radica, foto: vladimir dugandžić / cropix

Na kraju tiskovne konferencije ostalo je visjeti pitanje popisa mlade reprezentacije, Hajduk ima puno dobrih igrača za selekciju do 21 godine. No njih tamo nema.

- Bencun bi igrao da nije ozlijeđen. Za Sušića se izbornik zanimao. A ostali ...

Prije je igrao i Mujan?

- Prije je bio drugi izbornik. No recimo vidim da je pozvano sedam igrača iz Lokomotive. To je gotovo cijela mlada reprezentacija, što je veliki uspjeh Lokomotive. Bravo Lokomotiva. Dakle, danas imamo susret Dinama protiv mlade reprezentacije – kazao je Tudor.

Linker
18. svibanj 2024 07:58