Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
NIŠTA OD DRUGOG KRUGA

TUŽAN OPROŠTAJ MALOG DINAMA OD LIGE PRVAKA I ZLOKOBNA NAJAVA VEČERI Klinci sjajno otvorili utakmicu pa greškama prokockali pobjedu!

Dinamovi juniori izgubili su od svojh vršnjaka iz Lyona 1-2 i ostali bez izgleda za prolazak skupine u Uefinoj Ligi mladih.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. studeni 2016. 09:07

DINAMO - LYON 1:2 (Špikić 8' / Aouar 66', Maolida 83')

DINAMO: Horkaš, Gjira, Soldo, Briški, Hudećek, Fintić, Moro, Đurasek, Abaz, Olmo, Špikić

LYON : Racioppi - Brault, Roselli, Kalulu, Gaspar - Devarrewaere, Caqueret - Cognat, Aouar, Kitala - Maolida

----------------------------------------------------------------

LIVE PRIJENOS OMOGUĆUJE VAM KLADIONICA HRVATSKE LUTRIJE

Momčad Marija Cvitanovića nastupila je bez svog najboljeg i do ove utakmice jedinog, peterostrukog strijelca Ivana Božića, s rekonvalescentma Đurasekom i Olmom (nije trenirao pet tjedana!). Lyon, koje vodi Brazilac Cris, stoper iz one slavne momčadi s Juninhom, na terenu je predvodila 18-godišnja 'desetka' Houssem Aouar, kojem se predviđa velika karijera, no do pogotka za 1-1 bio je neprimjetan...

Gosti su bolje počeli no rani pogodak zabili su domaći. Moro je povukao kontru, izbacio Fintića na lijevo krilo, uslijedio je centaršut na drugu vratnicu gdje je brži od suparnika bio Dario Špikić i nogom iz voleja pogodio dalji kut. Lyon je najbolju prigodu za izjednačenje imao u 17. minuti, ali centarfor Maolida nije uspio iskontrolirati loptu pet metara ispred Horkaša. U 17. minuti sporna situacija, Kalulu je povukao za dres Olma unutar 16-erca, rumunjski sudac Marios Avram ostao je nijem...



U drugom poluvremenu gosti su preuzeli kontrolu, ali na 1-1 su izjednačili iz pogreške domaćih: Olmo je izgubio loptu pred svojim šesnaesterem, pa je Briški loše vratio Horkašu, Maolida ju je uzeo i povratnom asistirao Aouaru. Cvitanović je reagirao uvođenjem klasične špice Antonija Đurića, s Olmom i Špikićem na krilima prešao na 4-3-3, no u 72. minuti 'modrima' se po svemu sudeći teže ozlijedio Gjira, u duelu s fizički duplo jačim Braultom.

No, to nije bio kraj Dinamovim nesrećama, jer u 80. je teren zbog ozljede morao napustiti i Đurasek, zamjena više nije bilo. I u 83. minuti 'lavovi' su materijalizirali brojčanu nadmoć, Maolida je iz blizine pogodio za 1-2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 19:15