ODLAZAK IVICE OLIĆA

TUŽAN OPROŠTAJ 'Teško mi je to reći, ali vjerojatno više nikad neću igrati za Vatrene!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. lipanj 2012. 10:58

Ivica Olić je otpao! Ne putuje s hrvatskom reprezentacijom na Europsko prvenstvo. Ozljeda zadnje lože koju je zaradio na pripremnoj utakmici s Norveškom bila je prevelika prepreka.

Izjutra, dok je stigao na zagrebački aerodrom Pleso u pratnji brata Marina iz Davora, gdje je proveo slobodni dan u društvu obitelji, nije izgledao kao čovjek koji neće vidjeti Euro.

Nesretni Olić je inače bio u drugom planu Slavena Bilića kad se radilo o udarnoj jedanaestorici. Prednost su imali Jelavić i Mandžukić. Naravno da on nije mogao biti zadovoljan takvom situacijom.

- U početku sam bio malo iznenađen s tom situacijom. Kasnije sam se kroz treninge pokušao što bolje pripremiti, čekati svoju priliku. Bio sam spreman, a izbornik je bio taj koji je trebao odlučiti. Sad je nažalost odlučila ozljeda. Ali u napadu imamo najveću kvalitetu. Svaki od napadača koji ne igra ima pravo biti nezadovoljan. Pa tako i ja.

Koliko ste bili nezadovoljni svojim statusom, ili ste čak bili ljuti?

- Ne, nisam bio ljut. Ipak sam dio te reprezentativne priče kroz kvalifikacije, pa u onoj utakmici s Turskom. Bio sam sretan što sam nakon operacije koljena igrao tu utakmicu. Sad sam završio svoj ciklus u reprezentaciji, koncentrirat ću se isključivo na klub, na Wolfsburg.

Znači, završili ste karijeru u reprezentaciji, utakmica s Norveškom bila je posljednja?

- Pa, to je prirodni red stvari. Ne znam, jako mi je teško izgovoriti rečenicu da više nikad neću igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali nekako mi sve izgleda kao prirodni završetak. Tako je valjda trebalo biti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
22. rujan 2024 19:25