Ivan Matjaž
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
ZASLUŽUJE NAKLON DO PODA

TUŽNA NOGOMETNA PRIČA Čitava imovina mu stradala u ratu, stigao u Pulu sa suprugom gdje je bio podstanar, a sada odlazi bez ijedne primljene plaće!?

ISTRA 1961 Neizvjesna je sudbina pulskog prvoligaša, ali i ukrajinskog nogometaša koji je nakon šest mjeseci zatražio ‘slobodne papire’
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2018. 12:00

U Istri 1961 i dalje nema vijesti o novoj vlasničkoj strukturi, ni o početku priprema. Sve je u magli... Ipak, nešto se dogodilo. Ukrajinac Ivan Matjaž zatražio je “slobodne papire”. O tome je obavijestio i trenera Darka Raić-Sudara. Međutim, kazao je i kako bi ostao kad bi mu se platilo ono što mu se treba platiti. Iako ima ponuda...

Kad smo već kod Matjaža, njegova priča zaista je tužna, međutim čovjek zaslužuje naklon do poda. Stigao je u Istru 1961 u srpnju prošle godine, iz Olimpika iz Donjecka, skupa sa suprugom. Imovina mu je stradala u ratnim zbivanjima, ostao je bez obiteljske kuće te se preselio u Kijev gdje je živio kao podstanar.

Onda se preselio u Pulu, gdje je, naravno, također bio podstanar... A najveća zanimljivost jest svakako da od srpnja prošle godine otkako je došao u Istru nije dobio ni jedne jedine kune!? Ne niste krivo pročitali, Ukrajinac je sve vrijeme za Istru 1961. igrao - besplatno. Živio je od novaca koje je nekad zaradio igrajući u Ukrajini, odigrao je preko stotinu utakmica u tamošnjoj ligi, ostalo je nešto novaca za život u Puli. Zaista zvuči nevjerojatno da je stranac došao igrati u hrvatski prvoligaški klub u kojem je proveo šest mjeseci, a nije zaradio ni jedne jedine kune... Raritet, paradoks definitivno.

Nema bijelog dima

Trener Raić-Sudar kazat će da se radi o zaista sjajnom momku. Kad ga je nazvao kako bi ga obavijestio da će zatražiti odlazak iz kluba, što će se naravno, dogoditi, jer novac neće vidjeti rekao je:

“Hvala vam, bili ste jako korektni...”.

Naravno da treneru nije bilo jasno kako se zahvaljuje na korektnosti kad nije od kluba dobio niti kune. No, naravno, Matjaž je mislio upravo na Raić-Sudara koji mu je kazao da ipak pričeka do kraja ovog tjedna kako bi se vidjelo kako će se rasplesti situacija u pulskom prvoligašu. Zasad je status quo, nema bijelog dima. I dalje kulja onaj crni koji već duže vremena prekriva pulskog prvoligaša.

Linker
30. travanj 2024 14:00