StoryEditor
 Screenshot: Youtube
IZGUBIO ŽIVOTNU BORBU

TUŽNA VIJEST: OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA PREMINUO BIVŠI PREDSJEDNIK MARSEILLEA Ostat će u našim srcima kao jedan od velikih arhitekata naše povijesti

Autor: HinaObjavljeno: 01. travanj 2020. 10:45

Bivši predsjednik Olympique Marseillea Pape Diouf preminuo je u 68. godini od koronavirusa u Senegalu, objavio je francuski prvoligaš u utorak.

"S velikom tugom vam javljamo da je Olympique Marseille saznao za smrt Pape Dioufa", objavio je klub na svom Twitteru.

"Pape će ostati u našim srcima zauvijek kao jedan od velikih arhitekata klupske povijesti. Šaljemo iskrene izraze sućuti njegovoj obitelji i bližnjima".

Olympique Marseille je ranije u utorak objavio da se Diouf, Senegalac koji se doselio u Marseille kao tinejdžer, zarazio koronavirusom i da je hospitaliziran u senegalskom glavnom gradu Dakaru. Pape Diouf je trebao biti prebačen posebnim sanitarnim zrakoplovom iz Dakara u Nicu , ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je na senegalskom tlu, javila je senegalska televizija RTS.

Bivši novinar i nogometni agent Diouf je bio predsjednik Olympique Marseillea od 2005. do 2009. kada je klub završio na drugom mjestu u francuskom prvenstvu i dva puta stigao do finala francuskog kupa. OM je osvojio naslov prvaka Francuske godine dana nakon što je Diouf otišao s mjesta predsjednika.

"Pape Diouf će ostati upamćen kao karizmatičan, drag i strastven vođa", navodi se u priopćenju fracuske lige (LFP).

Linker
29. svibanj 2020 11:18