Screenshot: YouTube /
WALTER NE BRANI, NEGO ZABIJA

U DINAMO STIŽE STRANAC IZ ZEMLJE KOJA NIKADA NIJE IMALA IGRAČA NA MAKSIMIRU? Zove se Walter, a procijenite sami vrijedi li dva milijuna eura!

Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2016. 17:38

Po vijestima iz Maksimira, Dinamo je intenzivirao potragu za pojačanja u sljedećoj godini. I to na svim stranama svijeta, a ovoga puta konkretno s jugozapada Europe.

Iz Portugala tako stiže vijest da bi hrvatski prvak mogao dovesti 21-godišnjeg paragvajskog napadača Waltera Gonzaleza koji igra u portugalskom prvoligašu Arouci, nakon što ga je u ponedjeljak uživo gledao sportski direktor zagrebačkog kluba na utakmici s Rio Aveom, pišu portugalske sportske novine A Bola.

"Nekoliko klubova je zainteresirano za Gonzaleza, posebno Dinamo", navode te novine.

Druge tamošnje novine Record također spominju interes 'Modrih' i iznos od 2 milijuna dolara (1,91 milijun eura) za taj transfer.

Ne postigne li Dinamo sporazum o kupnji Paragvajca tijekom petka, nogometaš će se ovaj mjesec vratiti u svoj matični klub Olimpiju Asuncion s posudbe u Portugalu, izjavio je pak predsjednik paragvajskog kluba Marco Trovato.

"U utorak smo dobili informaciju da su ga gledali ljudi iz Dinama. Imamo jednu kratku mogućnost za pregovore. Ne riješe li se u petak on će se vratiti u Paragvaj", izjavio je Trovato, predsjednik paragvajskog prvoligaša Olimpije, za tamošnje novine ABC Color.

U Maksimiru su zakopčani, iako neslužbeno saznajemo da se pojačanja za nastavak borbe s Rijekom traže na svim stranama svijeta.

"Dinamo ne komentira glasine", rekao je u petak Alen Lesički, glasnogovornik Dinama.

Gonzalez se od siječnja nalazi na posudbi u portugalskom prvoligašu Arouci te je ove sezone odigrao 17 utakmica i zabio 4 gola uz jednu asistenciju. Njegova tržišna vrijednost iznosi 750.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Posuba u Portugalu istječe mu u lipnju no zemlju bi trebao napustiti ovih dana nakon što je portugalska služba za emigraciju i granice (SEF) priopćila kako je on jedan od petorice nogometaša Arouce bez sređenih papira za ostanak u toj zemlji, članici Europske unije. Portugalski portal Maisfutebol pisao je 18. studenog kako je SEF prekontrolirao 40 portugalskih klubova i sportskih udruga te otkrio da 16 igrača nema sređenu dokumentaciju za legalni boravak u zemlji.

Predsjednik Arouce, Carlos Pinho, tada je bio odgovorio kako je sređivanje dokumentacije u tijeku te da će sve biti u redu. Nije poznato da li mu je odobren ostanak u Portugalu.

Ukoliko Paragvajac ne završi u Maksimiru vodstvo Olimpije će zatražiti da se vrati u matični klub kako bi ondje mogao početi klupske pripreme koje ondje počinju 26. prosinca. Nogometašev zastupnik, Augusto Paraja, rekao je paragvajskim medijima da se trenutno vode pregovori s Dinamom. Olimpia Asuncion je na drugom mjestu među 12 momčadi prve paragvajske lige-

Arouca se pak nalazi na 12. mjestu među 18 klubova portugalskog prvenstva. Prošlu sezone je završila na petom mjestu. Prijelazni rok traje od 1. do 31. siječnja a Dinamo traži pojačanja kako bi nadoknadio zaostatak od šest bodova za vodećom Rijekom te i dogodine dobio priliku da zaigra u Ligi prvaka.

Linker
08. svibanj 2024 11:43