Filip Steliano
 Screenshot: Instagram/Facebook
NIJE SE NAIGRAO NA POLJUDU

U DINAMU I DANAS ZBOG NJEGA TRLJAJU RUKE Hajduk na 'promašenu investiciju' utrošio više od pola milijuna eura, a evo koliko je zarađivao u Bukureštu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. siječanj 2019. 16:44

Ako se bukureštanski Dinamo pamti po dobrome, onda posao Bijelih s tim klubom sigurno ne spada među one za pohvalu. Dapače, puno se tinte u proteklih godinu dana potrošilo na “promašenu investiciju” u koju je Hajduk već utrošio više od pola milijuna eura.

Lijevi bek Steliano Filip obilježio je zimski mercato transferom iz Dinama u Hajduk, pri čemu su Rumunji zaradili najmanje 300.000 eura. Kažemo najmanje, jer po Transfermarktu cijena je i 500.000 eura, premda su rumunjski mediji uredno izvještavali kako Dinamo naplaćuje 300.000 eura na ime odštete za svog dokapetana.

Nestašni Filip bio je mjesecima na izlaznim vratima Dinama, nakon serije incidenata Vukovi su ga se htjeli riješiti, a Hajduk ga je objeručke prihvatio. U Dinamu je posljednjih pet mjeseci ugovora zarađivao 10.000 eura, ali na Poljudu je dobio još bolju plaću prihvativši ponudu od 18.000 eura mjesečno. Međutim, Filip se nije naigrao u Hajduku i nakon što su ga dva trenera pokušavali vratiti u život, od početka sljedećeg tjedna mora se javiti trećem. Trenirat će ga Mario Despotović u drugoj momčadi Hajduka.

U manje od 12 mjeseci uspio je od velikog pojačanja, igrača koji je došao s referencom “povremeni reprezentativac”, otklizati u drugu momčad. U međuvremenu je prošlog ljeta imao problema s četiri-pet kilograma viška, na kraju jeseni je iscurila snimka s “pršut partyja” u kojem je sudjelovao zajedno sa suigračima Vučurom i Fomitschowom. Svega je bilo osim igre s travnjaka po kojoj bi Filip bio upamćen.

Zato je jasno zašto na Poljudu neće pamtiti posao s Dinamom, dapače, htjet će ga što prije zaboraviti. Jedan od većih, a vjerojatno i najskupljih promašaja posljednjih sezona. Odšteta, plus godišnja plaća, pa moguća nagodba. Prijeći će ulaganje i milijun eura, a u godinu dana odigrao je Filip tek 11 utakmica, s tim da je zadnji nastup imao još početkom listopada. Definitivno je u najužoj konkurenciji za jedan od većih promašaja zadnjih 10-ak godina. Sigurno u Bukureštu i danas trljaju ruke zbog dobrog posla koji su napravili...

Linker
03. svibanj 2024 13:33