Foto: Damir Krajac / CROPIX
OZLJEDE KROJE SASTAV

U DINAMU OGLAŠEN ALARM UOČI OKRŠAJA PROTIV ALBANACA Dvojica igrača odluke Modrih pod velikim upitnikom

Ozljede kroje Dinamov sastav uoči ogleda playoffa protiv Skënderbeua u Maksimiru. Pod upitnikom za nastup su trojica igrača, među kojima su Soudani i Moro, dvije itekako važne karike Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 15:13

Modri se pripremaju za prvi sudar sa Skënderbeuom u Maksimiru. Najvažnije pitanje koje se čuje u Maksimiru ovih dana glasi - hoće li zaigrati Soudani? Naime, alžirski reprezentativac ima problema s aduktorom, obavio je sve ultrazvučne preglede, stanje još nije idealno. Jučer je izgledalo da Soudani ipak neće biti spreman za prvu utakmicu s Albancima.

Što naravno ne znači da se do utakmice stvari neće promijeniti. Ipak, iako se radi o krucijalnom igraču Modrih, čovjeku koji može riješiti svaku utakmicu, treneru Mariju Cvitanoviću sasvim je jasno da ne bi bilo pametno riskirati s Alžircem, jer se takva ozljeda može zakomplicirati, pa onda stanka može trajati duže, što svakako ne bi bilo poželjno za njegovu momčad. Iako je Mr. Derby uz Fernandesa glavni lik Dinamove momčadi, plava kompozicija je dovoljno dobra da i bez Soudanija napravi prvi veliki korak prema natjecanju u skupini Europske lige.

Konačno, Dinamo je bez Soudanija uspio srušiti nepobjedivost Rujevice, slomiti prvaka na njegovu bojištu. Mario Cvitanović uspio je podići razinu Dinamove igre, Modri izgledaju sve bolje i bolje, u pobjedničkom su zanosu nakon trijumfa nad Hajdukom i Rijekom, pa se ovog trenutka može ustvrditi ono što je bilo nemoguće prije nekog vremena. A to je da Dinamo može dobivati derbije i značajne utakmice i bez Mr. Derbyja. Kad se vrati posve spreman, onda bi Dinamo zaista trebao izgledati moćno.

Problema ima Nikola Moro, zaradio je crijevnu virozu, ali se svi nadaju da bi do četvrtka trebalo sve biti u redu, malih problema s leđima ima Bojan Knežević, dok su svi ostali zdravi.

Kad je sastav Dinama za utakmicu s Albancima u pitanju, ne bi trebalo biti većih iznenađenja. Ako Moro ipak ne bude spreman, za očekivati jest da će od prve minute krenuti Malijac Tongo Doumbia koji je posve spreman za sve napore. Modri su na Rujevici djelovali jako dobro, izuzmemo li Jana Lecjaksa koji je zaradio isključenje. Tako da se može očekivati da bi sastav koji je srušio nepobjedivost Rujevice trebao istrčati i protiv Skënderbeua, ali uz jednu izmjenu. Naime, Armin Hodžić koji nije igrao na Rujevici jer je osjetio zatezanja mišića, više nema problema, pa bi mogao zaigrati od prve minute umjesto Angela Henriqueza kojeg Cvitanović očito želi vratiti u život, no ‘plavi anđeo’ još nije zabio, a to je ono što se od njega očekuje.

Također, ne zna se s kojim će sustavom igre Cvitanović napasti Skënderbaeu. Na Rujevici ga je promijenio u 4-1-4-1, možda će protiv Albanaca sve vratiti na staro...

Linker
19. travanj 2024 02:28