Nikola Wolf CROPIX
BELUPO

U EL protiv Portadowna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2012. 02:33

Poluprofesionalni nogometni klub iz Sjeverne Irske Portadown biti će suparnik Slaven Belupa u 2. pretkolu Europa lige nakon što je pobjedom 2-1 u uzvratu na domaćem terenu izbacio makedonsku Škendiju.

Prvi dvoboj u Tetovu završio je bez pogodaka, a u uzvratu je Portadown preokrenuo vodstvo gostiju i na koncu slavio ukupnim rezultatom 2-1. Klub makedonskih Albanaca u vodstvo je doveo Cuculi već u 8. minuti, no sjevernoiski sastav iz istomenoga grada u nastavku je prvo u 58. minuti preko Leckyja poravnao rezultat na 1-1, a potom desetak minuta prije kraja golom Redmana osigurao nastavak natjecanja.

Za klub osnovan davne 1880. godine veliki je uspjeh nastup u 2. pretkolu Europa lige gdje će Slaven Belupo biti apsolutni favorit.

U srijedu bi nogometaši finaliste hrvatskog kupa Osijeka na svom stadionu u Gradskom vrtu trebali potvrditi prolazak u drugo pretkolo EL-a protiv andorske Santa Colome nakon što su u gostima slavili s 1-0. Osječani će u 2. pretkolu na pobjednika dvoboja između još jednog sjevernoirskog predstavnika Cliftonvillea i švedskog Kalmara. U prvom srazu pomalo neočekivano bolji je bio Cliftonville s 1-0.

Preostali hrvatski predstavnik u ovom natjecanju splitski Hajduk već zna svog rivala u 2. pretkolu. To je latvijski Skonto.

Europa liga, 1. pretkolo:

Portadown – Škendija 2-1 (Lecky 58, Redman 80 / Cuculi 4)

Linker
24. rujan 2024 05:21