Vladimir Dugandžić/CROPIX
BORBA ZA EUROPU

U Hajduku uvjereni da su dobro snimili Stoke; Balakov: Priželjkujem gol u gostima

Piše: Mario VelićObjavljeno: 28. srpanj 2011. 11:08

Hajdukova ekspedicija jučer rano ujutro krenula je za Englesku na prvu utakmicu sa Stoke Cityjem. Bilo je mjesta za 19 igrača, no trener Balakov još nije znao tko će igrati te hoće li mijenjati sastav u odnosu na onaj koji je zaigrao protiv Barcelone.

- Ne znam sada, vidjet ćemo. Po dolasku bismo trebali odraditi još jedan trening na Britannia stadionu, tek nakon toga ću se odlučiti za početnih 11 - kazao nam je Balakov.

Bez obzira za koje se igrače odluči, bugarski trener postavit će pred njih iste temeljne zahtjeve .

- Važno je da budu jaki u glavi, moramo tu utakmicu odigrati mirno. Priželjkujem da moji igrači u tom segmentu ponove nastupe protiv Šibenika i Barcelone. Uspiju li, niti uspjeh ne bi trebao izostati. Što bi bio uspjeh? Pa pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Naravno da priželjkujem i pogodak u gostima, on bi jako dobro došao pred uzvrat - drži Balakov.

Poznaje dobro i Stoke, Vik Lalić gledao je englesku momčad na pripremnim susretima te je informacijama opskrbio Balakova.

- Dosta dobro poznajem njihovu igru, mislim da imam sve bitne informacije. Radi se o čvrstoj momčadi koja voli diktirati tempo na terenu, svakako imaju kvalitetu. Također nas na tribinama očekuje usijana atmosfera, moramo biti spremni na to. No, ne smijemo se mnogo osvrtati na njih, trebamo prvenstveno misliti na svoju igru i psihološku stabilnost - ponavlja Balakov.

Linker
24. rujan 2024 15:26