'PRILIČNO JE KOŠTAO'

U Maksimiru predstavljen Vida: 'Za mjesto u sastavu smjeniti ću i Kelavu na golu'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 17. lipanj 2011. 13:41

ZAGREB - U Maksimiru se polako nazire euforija. Transfer rok odrađen je bez greške. Pušteni su oni na koje se ne računa, ali zato su pojačanja najviše kategorije. Posljednji u nizu stigao je Domagoj Vida, a kako saznajemo, početkom idućeg tjedna član Dinama mogao bi postati Emir Spahić, kapetan reprezentacije BiH.

- Po imenima napravili smo dobar posao. Vidjeti ćemo kako će to izgledati na terenu. Rezultat je glavni sudac - oprezan je bio Zoran Mamić na predstavljanju Domagoja Vide. Nije baš čest slučaj da Dinamo “uhapsi” igrača nekome iz Lige petice.

- Ljudi iz Leverkusena bili su korektni. Dogovorili smo odštetu i potpisali na pet godina - otkriti će Mamić mlađi. A nas je zanimalo jel’ možda stvorena podloga za buduću suradnju s bundesligašem.

- Nemaju oni para za naše igrače - rekao je Zoki.

- Ali, zato Dinamo ima za njihove - dodao je netko.

Ispada da je tako. Tko bi rekao... No, vratili smo se Vidi. U medijima se dalo naslutiti kako reprezentativac na početku nije bio zagrijan za opciju povratka u HNL.

- Svašta se pisalo. Istina je kako nikada nisam rekao da ne želim doći u Dinamo - podvukao je Vida.

Istina je i kako se Maksimir čini kao stepenica unatrag u Vidinoj karijeri.

- Ne bih rekao. U Njemačkoj nisam igrao, a stigao sam u dobar i jak klub u europskim okvirima - otelo se mladom braniču koji je već nekoliko puta bio na pragu Dinama. Jednom je cijena bila velika, drugi puta nisu dali navijači.

- Tako je valjda moralo biti. Osijek je moj klub s kojim se ponosim i bih bih najsretniji kada bih cijelu karijeru igrao tamo, ali situacija to ne dopušta.

C'est la vie rekli bi Francuzi. Takav je život! U Njemačku je stigao kao pojačanje, ali nije se baš naigrao.

- Imao sam problem što mi je konukrencija za mjesto bio mladi njemački reprezentativci - otkrio je Vida, a Zoki se nadovezao:

- Sličnu situaciju u Leverkusenu sam imao i ja. Ako je dvojba između domaćeg i stranca, nema više dvojbi.

U Maksimiru neće imati takvih problema. Za poziciju se bori s prijateljem Barbarićem, a tu je i ostatak družine iz mlade reprezentacije.

- Pretpostavljam da ću igrati stopera, ali ako treba smjeniti ću i prijatelja Kelavu na golu - samouvjereno će Vida, pozitivac od glave do pete, veseljak po prirodi ali i opasan dečko s asfalta.

- Ma to je bio nesretan slučaj. Jednostavno se dogodilo. Dobio sam prijavu za remećenje javnog reda i mira te završio s time. Nisam bio u reprezentaciji zbog toga i stvarno mi je žao.

S izbornikom Bilićem se nakon incidenta u Miholjcu nije čuo.

- Ma glava mi je tih dana prijetila da eksplodira. Nedostatak minutaže u Leverkusenu, pa taj incident. Uzeo sam curu za ruku i otišao u Tursku na more. Mobitel sam isključio i promjenio broj. Možda me zvao, ali nisam bio “unutra”.

A kad smo već kod cure, možda s Vidom ne profitira samo Dinamo već i odbojkašice Mladosti. Naime, osim što se može pohvaliti dečkom reprezentativcem, Dunja Novalić je i sjajna odbojkašica.

- Pokušati ćemo i to riješiti - nasmijao se Vida, navukao dres Dinama i otišao ususret Rogli, možda i Ligi prvaka.

Linker
22. rujan 2024 09:32