David Ramos/Getty Images
KREĆE TRGOVINA IGRAČIMA

U NEDOSTATKU NOVCA PRIPREMA SE PRVI NBA-TRADE U POST-KORONA VREMENU! Bertomeu je najavio 'new deal', evo koji su igrači uključeni u povijesni transfer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2020. 23:00

Najavili su iz redova španjolskog prvaka Barcelone - rez u svakom pogledu. Korona neće ostaviti onoliko novca u njihovoj blagajni koliko je u nju trebalo sjesti, pa se priprema drugačiji režim rada kad su u pitanju transferi. Već je predsjednik Josep Bertomeu najavio drugi način, a evo kako ga za početak misle sprovesti u klubu.

Poznato je da je Neymar glavna tema u klupskim hodnicima otkako je otišao u PSG za tada rekordnih 222 milijuna eura. Ta je cifra i danas na prvom mjestu kada se radi o odštetama za igrače, a na vrhu bi trebala ostati još nekoliko godina, koliko bi mogla trajati "after korona kriza".

Sasvim je izvjesno da velikih transfera neće biti, odnosno da u njima neće biti toliko novca kao prije. Zato će Barca po Neymara krenuti kako je i najavila, trgovanjem igrača. Mogli bismo na relaciji Barcelona - Pariz dobiti prvi "trade" za kakvog znaju u američkim sportovima.

PSG je spustio cijenu za Neymara na 150 milijuna eura, ali prema pisanju Mundo Deportiva, na Camp Nou neće ni razmišljati o novcu. Spremni su u smjeru grada ljubavi poslati Samuela Umtitija, Ousmanea Dembelea i Jeana-Claira Todiba bez dodatne financijske ponude.

Na taj način mogli bi biti zadovoljni svi. Barca neće puno potrošiti, ako išta i potroši, a sva trojica igrača sa suprotne strane mogu se nadati nogometu u prvom sastavu pariškog kluba. To je posebno značajno za Dembelea i Umtitija koji bi nakon ozljeda morali tražiiti svoje mjesto u konkurenciji za prvu momčad Barcelone. Todibo je pak na posudbi u njemačkom Schalkeu, a taj bi ga klub vrlo rado i otkupio, no tu će glavnu riječ ipak imati Barca.

Linker
26. travanj 2024 17:28