POČELO S INCIDENTIMA

U Novom Zagrebu napadnut i zapaljen autobus s grčkim navijačima, 11 ozlijeđenih!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. prosinac 2010. 15:00

ZAGREB - Skupina od 20 do 30 nepoznatih osoba danas je u Novom Zagrebu na križanju Avenije Dubrovnik i SR Njemačke kamenjem i bakljama napala autobus s 40-ak VIP navijača koji su iz Grčke stigli na utakmicu između Dinama i PAOK-a, pri čemu je 11 navijača PAOK-a ozlijeđeno.

Prva skupina huligana istrčala je iz pothodnika i zasula autobus s kamenjem, pri čemu su na njemu razbijena sva stakla.

Nakon toga dotrčava druga skupina te baca zapaljene bengalke u autobus, no do požara nije došlo pukom srećom. Četiri osobe su ozlijeđene i prevezene u bolnicu, dok ih je sedmero odbilo pruženu pomoć. Zasad se ne zna težina njihovih ozljeda.

Pri dolasku policijskih snaga, policajci su prvo pomogli grčkim navijačima, ali su unatoč tome uspjeli uhititi između 5-10 navijača Dinama. Policija još uvijek traga za ostalim napadačima.

Autobus je prevozio navijače iz Zračne luke u hotel, a zrakoplov s Grcima na Pleso je sletio u 12.07...

Grčki navijači u Zagreb su pristigli na utakmicu Europske lige između PAOK-a i Dinama, iako za njih nema ulaznica za Maksimir. Naime, PAOK i Dinamo već ranije su se dogovorili da se navijačima neće omogućiti gostovanje zbog visokog rizika od nereda.

USKORO OPŠIRNIJE

‘Ovo je napad na Dinamo’

Iz Dinama su ogorčeni napadom na navijače PAOK-a koji se dogodio u ranim poslijepodnevnim satima utorka.

- Šokirani smo. Oštro osuđujemo napad na navijače PAOK-a i smatramo kako je ovo napad na Dinamo jer se čini velika šteta ugledu kluba. Nema nikakvog opravdanja za takav čin, a pogotovo u svijetlu cijele te pozitivne atmosfere koja se stvorila oko Dinama - rekla je glasnogovornica Dinama Morana Đurčević.

Linker
13. listopad 2024 16:00