Al Bello/Getty Images / Getty Images
KOLUMBIJI DRAMA NAKON RASPUCAVANJA

U POLUFINALU NAKON 12 GODINA Kolumbija nakon jedanaesteraca izbacila Peru

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 18. lipanj 2016. 16:24

PERU 0 (2)
KOLUMBIJA 0 (4)
EAST RUTHERFORD MetLife Stadium. Gledatelja 82.566. Sudac: Patricio Loustau (Argentina).
STRIJELCI: 0:1 - Rodriguez, 1:1 - Ruidiaz, 1:2 - Cuadrado, 2:2 - Tapia, 2:3 - Moreno, Trauco promašio, 2:4 - Perez, Cueva promašio.
PERU (4-2-3-1): Gallese - Corzo, Ramos, Rodriguez, Trauco - Tapia, Vilchez - Polo (od 81. Benavente), Cueva, Flores (od 77. Ruidiaz) - Guerrero. Izbornik: Ricardo Gareca.
KOLUMBIJA (4-2-3-1): Ospina - Arias, Zapata, Murillo, Diaz (od 90. Fabra) - Sanchez, Torres (od 80. Perez) - Cuadrado, Cardona (od 76. Moreno), Rodriguez - Bacca. Izbornik: Jose Pekerman.


Reprezentacija Kolumbije drugi je polufinalist Copa Americe Centenario. Imali su više živaca od Peruanaca nakon izvođenja jedanaesteraca i prošli u prvo plufinale Cope poslije 2004. godine kada su osvojili četvrto mjesto.

Izbornik Pekerman hvalio je igrače poslije drame u East Rutherfordu iako su neki očekivali da će i ranije riješiti pitanje pobjednika. - Uvijek težimo pobjedi i to nas pokreće. Možemo raspravljati zašto nismo pobijedili u 90 minuta, ali moram dati kredit momčadi zbog prikazane igre i strpljenja. Trebali smo voditi nakon prvog poluvremena i mislim da bismo onda gledali potpuno drugačiju utakmicu u drugom poluvremenu. Ovako smo se morali napatiti u fazi napada i tu je bilo manjih problema - izjavio je argentinski stručnjak.

Peruancima je malo nedostajalo do trećeg uzastopnog polufinala na Copa Americi, ali Trauco i Cueva nisu bili pribrani u raspucavanju. Ospina je 23-godišnjem Traucu obranio udarac, a 24-godišnji Cueva je prebacio cijela vrata i uništio snove naciji. Ipak, mogu biti ponosni na pokazano. Kolumbiji nisu dali previše prostora tijekom 120 minuta i mogu žaliti za propuštenim. - Boli izgubiti na ovakav način. Ako ništa, dobili smo vrijedno iskustvo. Imamo mladu momčad i nekoliko jako talentiranih imena koja se moraju razvijati - kaže izbornik Perua Ricardo Gareca. Mnoge su iznenadili obzirom da početak kvalifikacija za SP nije bio dobar (4 boda u 6 utakmica), a možda upravo ovaj solidan nastup u SAD-u bude poticaj za peruansku reprezentaciju.

Polufinale je veliki uspjeh za Kolumbiju obzirom da u sastavu imaju tek sedam igrača s prošlog SP-a u Brazilu, a priliku za korak dalje imat će u utorak 23. lipnja kada igraju s pobjednikom utakmice Meksiko-Čile.

Linker
17. svibanj 2024 05:28