Treneri su odlazili, on je bio tu: Davor Bukovina, Zoran Mamić i Krunoslav Jurčić (2009. godina)
 Marko Miscevic / CROPIX (Treneri su odlazili, on je bio tu: Davor Bukovina, Zoran Mamić i Krunoslav Jurčić (2009. godina)
U SJENI VELIKE SMJENE

U POTPUNOJ TIŠINI OTIŠAO I NAJDUGOVJEČNIJI VOJNIK DINAMOVE SVLAČIONICE! 'Čovjek za sve' nakon 23 godine zamijenjen sinom legendarnog trenera Dinama

Bukovina nakon 23 godine odlazi iz prve momčadi, Jovićević i Kuže opet tandem kao što su im bili očevi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. travanj 2020. 22:30

U sjeni priče o novom Dinamovu treneru i njegovim suradnicima dogodila se još jedna promjena u stručnom stožeru prve momčadi. Naime, nakon 23 godine s pozicije tehničkog direktora ili team managera odlazi Davor Bukovina. Čovjek s najdužim kontinuiranim stažem u Maksimiru u prvoj momčadi, koji je od 1. siječnja 1997. do danas dio svih momčadi, radio je sa svim trenerima od Otte Barića do Nenada Bjelice, čovjek koji se brinuo o svemu što je bilo vezano za momčad, od toga tko ima kartone preko obavještavanja četvrtog suca o zamjenama, do organizacije putovanja i svega vezanog za utakmice, a što se ne tiče same taktike.

Puno je anegdota, za napisati knjigu, puno iznenadnih situacija koje je morao rješavati, puno je velikih pobjeda i poraza odgledao s klupe, a vrlo malo nekakvih neugodnih trenutaka ili pogrešaka. Bukovini se nikad nije dogodilo da istrči netko tko ima tri žuta kartona, da momčad ne može naći teren za trening na pripremama ili da se ne zna tko je kome cimer...

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Marko Mlinarić, Velimir Zajec i Davor Bukovina (2010)

Posao team managera s godinama je dobio sve veći opseg i važnost, pedantno ga je radio Bukovina, na njegov rad nikad nije bilo prigovora. Ostat će Bukovina i dalje u klubu, biti na raspolaganju u raznim segmentima posla, na usluzi i svom nasljedniku, njegovo iskustvo svakako je neprocjenjivo.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

A nasljednik je Marko Kuže, sin Josipa Kužea, koji je dosad bio team manager Dinama II i jedan od prvih suradnika Igora Jovićevića. Kuže junior došao je u Dinamo prije šest godina, tada kao svojevrsni časnik za navijače, s obzirom na to da je sin omiljenog trenera koji je idol navijača, Marko je imao zadatak opet približiti tribine i klub. No, s godinama je otišao u drugom smjeru, dobio priliku biti team manager u Dinamu II i o njemu svi govore samo pozitivne stvari.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX
Marko Kuže

Osim što vrijedno radi posao, Kuže je prepoznatljiv po stalnom osmijehu, pozitivnom raspoloženju, nitko ga nikad nije vidio ljutitog, namrgođenog, zovu ga i dobrim duhom svlačionice, strojem za popravak raspoloženja i svi vjeruju da će tako nastaviti i u prvoj momčadi. Iako ga čeka ga težak posao 'ući u cipele' Davora Bukovine.

Inače, zanimljivo je da su nedavno preminuli Čedo Jovićević i Josip Kuže bili legendarni branički partneri u Dinamu, k tome i veliki prijatelji, čak i kumovi. A sad će i njihovi sinovi, koji su dosad odlično surađivali u Dinamu II, biti partneri u prvoj momčadi. Doduše, u drugim ulogama od svojih očeva, naime, kad je Kuže bio trener Dinama krajem 1980-ih Čedo Jovićević bio mu je pomoćnik, sad će mlađi Kuže pomagati mlađem Jovićeviću.

Linker
02. svibanj 2024 23:40