AP
STIGAO U KINU

U Šangaju masovna histerija za Drogbom, čak su ga i policajci žicali autogram

Očekujem novi životni stil ovdje. Nadam se da Kini mogu pokazati dio svoje kulture i isto tako preuzeti dio kineske kulture - poručila je novopridošla zvijezda
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2012. 15:35

Bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba stigao je u subotu u Kinu koja bi mu iduće dvije i pol godine trebala biti novi dom. Donedavni napadač europskog prvaka Chelseaja potpisao je, podsjećamo, ugovor sa Shanghai Shenhuom...

Drogbu je u zračnoj luci u Šangaju dočekalo oko 300 navijača, a u prvom razgovru s lokalnim novinarima 34-godišnji je nogometaš ponovio da novac nije motiv njegova dolaska u Kinu.

- U Shanghai Shenhuu sam odlučio doći zbog vlasnika kluba Zhua Juna. Za mene je ovo veliki izazov. Naravno da bi mi bilo lakše da sam ostao u Europi, ali odlučio sam se za Kinu, a novac pritom nije bio najvažnija stvar. Očekujem novi životni stil ovdje. Nadam se da Kini mogu pokazati dio svoje kulture i isto tako preuzeti dio kineske kulture - poručila je novopridošla zvijezda.

U klubu ga je dočekao bivši suigrač iz Chelseaja Nicolas Anelka oko kojeg su se, međutim, pojavile glasine da bi uskoro mogao napustiti Kinu.

- Prije dolaska sam čitao vijesti i čuo neke glasine o tome, ali prije komentiranja moram se upoznati sa situacijom. Anelka me je čekao i sada kada sam ovdje, mislim da neće otići - dodao je Drogba.

Linker
23. rujan 2024 13:31