Ronald Goršić/ CROPIX
FRAPANTAN PODATAK

U sedam utakmica Dinama i Lokomotive samo dvojica igrača dobili kartone

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. studeni 2012. 13:50

Lokomotivu već sutra očekuje novi ligaški dvoboj i pokušaj nastavka serije pozitivnih rezultata. Lokosi su nanizali već sedam utakmica bez poraza u prvenstvu i Kupu, no sada im slijedi najteži mogući suparnik. Zagrebački Dinamo dosad se s Lokomotivom u prvenstvu Hrvatske susreo sedam puta i sedam puta je slavio, ukupnom razlikom pogodaka 16:2. U prvom dijelu ovog prvenstva Lokosi su namučili dinamovce, Andrej Kramarić je Ivanu Kelavi prodao 'panenku’, no Modri su ipak došli do pobjede.

Zanimljivost novog gradskog obračuna je činjenica da u njemu po prvi put neće dijeliti pravdu sudac iz glavnog grada. Marko Matoc je, doduše, iz Zaprešića, ali taj je grad ionako predgrađe Zagreba udaljeno tek 20 kilometara. Nakon tri arbitraže Frana Jovića, dvije Igora Pristovnika i jedne Dalibora Mlakara, glavni sudac osmog sraza Dinama i Lokomotive bit će Lukša Klaić iz Konavala, 31-godišnjak koji je dosta lak na kartonima. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Klaić, koji je na dosadašnjih šest prvoligaških dvoboja koje je vodio podijelio 22 žuta kartona, promijeniti neobičan trend. Na sedam dosadašnjih susreta ovih zagrebačkih klubova samo su dvojica igrača zaradila kartone, Frano Mlinar igrajući za Lokomotivu dobio je dva žuta prošle godine, a današnji član Lokosa Mathias Chago javnu opomenu je zaradio igrajući za Dinamo.

U utorak se Lokomotiva teškom mukom preko GOŠK-a probila među četiri najbolja u Hrvatskom kupu, predstava protiv desetoplasirane momčadi 3. HNL jug bila je ispod svake razine. No, treneru Tomislavu Ivkoviću taj dvoboj sigurno može pomoći pri motivaciji, jer kako i sam često naglašava, Lokomotiva nikoga ne može pobijediti ako se opusti. Sraz s Dubrovčanima to je dobro pokazao, a bude li voljni moment Lokosa na toj razini protiv Modrih, mogli bi srušiti negativni rekord kojeg su postavili 31. ožujka ove godine, kada su od Dinama poraženi sa 6:0.

Pozitivnu ocjenu za prikazano protiv GOŠK-a među rijetkima zaslužio je Dominik Picak, vratar kojem suigrači moraju zahvaliti što ih je odveo u polufinale Kupa. Picak se potpuno oporavio od ozljede i ulijeva sigurnost na vratima. Ove sezone branio je na šest prvoligaških dvoboja i primio je samo tri gola. Čak je i njegov uzor Kelava ove sezone u 1. HNL u prosjeku primao više golova.

Linker
25. rujan 2024 03:34