RAKETNI NAPAD

Uhićen navijač koji je gađao Hajdukovu ložu, Dinamo kažnjen sa 10.000 kuna...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2014. 19:09

Prvoligaški disciplinac Krešimir Vlajčević kaznio je aktere derbija 7. kola: zbog navijačke upotrebe pirotehnike Hajduk mora platiti 5.000, a Dinamo 10.000 kuna. 'Rezultat' je izjednačen tako što Splićani duguju još 5.000 kuna zbog sedam javnih opomena jer je takav propis (sankcionira se momčad čiji igrači zarade najmanje pet žutih kartona). Tisuću kuna mora dostaviti i licencirani Zagrebov trener Željko Kopić koji se nije pojavio na press-konferenciji poslije susreta s Dinamom u 6. kolu...

Splitska policija danas je je izvijestila o uhićenju 20-godišnjeg navijača Dinama koji je u prošlonedjeljnom derbiju na Poljudu s južne tribine, gdje su bili smješteni gostujući navijači, ispalio signalnu raketu prema prema zapadnoj tribini i svečanoj loži.

- Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom. Sumnjiči se da je 31. kolovoza na južnoj tribini stadiona Poljud za vrijeme odigravanja nogometne utakmice aktivirao pirotehničko sredstvo II. razreda - svijetleću raketu. Uz optužni prijedlog zbog sumnje u počinjeni prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, doveden je na Prekršajni sud - obznanili su iz Odjela za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Linker
24. lipanj 2024 14:31