Adama Traore
 REUTERS/David Klein / REUTERS
STRAHOVITA BRZINA

UHVATI ME AKO MOŽEŠ! OVO JE JEDAN OD NAJBRŽIH IGRAČA SVIJETA, S NJIM BI I USAIN BOLT IMAO VELIKIH PROBLEMA 'Bivši trener mi je govorio da usporim!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2018. 10:35

Adama Traore jedan je od najbržih igrača na svijetu, a svoje trkačke sposobnosti prezentira u utakmicama Premier lige gdje nastupa za momčad Wolverhamptona. I ovog je vikenda svojom brzinom lomio braniče Manchester Unitda, ali nedostajalo mu je preciznosti u završnici. Traoreu u današnjem nogometu teško netko može parirati u trčanju.

- Čuo sam da je Usain Bolt počeo igrati a Central Marine, možda mi on bude glavna konkurencija, ali morate znati jednu stvar, on nije s loptom osvajao medalje - kazao je Traore.

- Svima je jasno da bi me Bolt dobio na 100 metara, ali na travi na 30 metara s loptom, e tu nema šanse. Više puta sam trenirao sa pravim sprinterima i svi se slažu da trčanje s loptom i trčanje bez lopte nisu ista stvar. Rečeno mi je da ne moram toliko podizati koljena jer nikada neću morati da trčim 100 metara za vrijeme utakmice.

Također valja istaknuti i zanimljivi savjet kojeg je dobio od svojeg trenera.

- Znao mi je reći da sam prebrz, da usporim malo. Ponekad treba malo kontrolirati brzinu kako bi bio produktivan na nogometnoj utakmici -završio je igrač Wolvesa.

Linker
03. svibanj 2024 11:24