Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
STANJE U MAKSIMIRU

UKRAJINCI IZMIŠLJAJU? NEMA NIKAKVIH PROBLEMA U TRANSFERU JOSIPA PIVARIĆA 'Ne znam otkuda izviru takve informacije'

DINAMO Direktor maksimirskoga kluba Tomislav Svetina opovrgnuo je napise nekih ukrajinskih medija
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. listopad 2017. 20:42

U nekim ukrajinskim medijima osvanulo je kako kijevski Dynamo nije uplatio novac za transfer Josipa Pivarića na adresu zagrebačkog imenjaka, čak se spominjalo da je morao intervenirati i Hrvatski nogometni savez. Jučer nam je direktor Modrih Tomislav Svetina kazao ovo...

- Pročitao sam tu vijest, ali ona je apsolutno netočna. Kijevski Dynamo uplatio je ratu za transfer Pivarića baš kada je trebao, tu nema nikakvih problema. Ne znam otkuda izviru takve informacije.

Eto, sad znamo što je točno, očito su kolege iz Ukrajine imale neke druge neprovjerene informacija, Kijevljani su svoje financijske obveze ispoštivali.

U Maksimiru je ovih dana mirno, kao što već i jest kad je stanka zbog nastupa reprezentacije. Jučer je bio slobodan dan, ali danas već kreće spartanski dril. Naime, trener Mario Cvitanović odlučio je u ovom razdoblju odraditi, kako se to voli kazati, mini ciklus priprema. Danas je na rasporedu trening u prijepodnevnim satima, a poslijepodne u 15.30 na igralištu Hitrec-Kacian odigrat će trening utakmice s Dinamom 2. U četvrtak su opet na rasporedu dva treninga...

Cvitanović očito želi maksimalno pripremiti momčad za ono što slijedi, to su tri uzastopna derbija, s Osijekom u Maksimiru, s Hajdukom na Poljudu, te onda s prvacima s Rujevice u Zagrebu. Ti derbiji bi mogli odrediti kompletno prvenstvo, pa je onda sasvim logično da se Modri žele maksimalno spremiti. U Maksimiru prevladava mišljenje da bi, recimo, sedam bodova iz te tri utakmice bila odlična ‘berba’, te da bi se onda u miru mogla nastaviti prvenstvena trka. Jasno, plan je ponešto drukčiji, Dinamo želi svih devet bodova, odvajanje na ljestvici, betoniranje prve pozicije.

Kad se radi o zdravstvenom stanju, nema nikakvih novosti. U najtežoj je situaciji Rumunj Alexandru Matel, on još nekoliko tjedana neće moći u puni trening zbog problema s koljenom. Za sada trenira samo gornji dio tijela. Pitanje jest hoće li desni bočni uopće zaigrati do kraja polusezone, jer nakon rehabilitacije će morati proteći neko vrijem da se vrati u formu.

Manji je problem Ivan Fiolić koji nije na okupljanju U-21 vrste zbog problema s gležnjem. On bi ipak mogao s punim treninzima početi na nekoliko dana.

Linker
27. travanj 2024 22:24