Dinamo
 Srdjan Vrancic / CROPIX
NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE

UKRAJINCI VJERUJU DA MOGU SRUŠITI MODRE NA MAKSIMIRU, ALI I DALJE VLADA OPREZ 'Dinamo je izgledao kao vrlo utrenirana družina s jakim individualcima'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. listopad 2019. 17:45

Mnogo je različitih komentara u ukrajinskim medijima nakon utakmice u Harkivu. Dvobojem se pozabavio i Miron Markevič, 68-godišnji bivši izbornik Ukrajine.

- Hrvati su pobijedili Atalantu i izgledali dobro protiv Manchester Cityja. Radi se o taktički vrlo kompetitivnoj momčadi, nemaju velike zvijezde, ali igraju disciplinirani nogomet. Šahtarova momčadska igra u defenzivi zaslužuje kritike. Prošle sezone primili su 22 gola u osam europskih utakmica, sada već šest u tri. To je mnogo. Nije mi jasno zašto ne igra Dodo. Radi se o mladom igraču koji želi igrati i ima potrebne vještine. No trener valjda zna bolje - prokomentirao je Markevič.

Igru Dinama pohvalio je i Serhij Kovaljov, bivši igrač Šahtara.

- Očekivalo se više u domaćoj utakmici protiv momčadi koja nije više razine, ali činjenica je da je rezultat realan. Ništa, sada Šahtar mora pokazati snagu za dva tjedna. Problem Šahtara je i u ukrajinskom nogometu, jer u prvenstvu znaju da u svakom trenutku stignu napraviti korekcije u igri. U Ligi prvaka takve stvari ne prolaze. Dinamo je izgledao kao vrlo utrenirana družina s jakim individualcima. Hrvati vrlo dobro trče u kontranapadima. Taras Stepanenko i Marlos nisu bili na svom nivou, a uskoro stiže jesenski umor, raspored postaje vrlo zgusnut - kaže Kovaljov.

Čude se Ukrajinci potezu koji je napravio Andrij Pjatov. Nisu tako nepromišljen start na Mariju Gavranoviću za kazneni udarac očekivali od tako iskusnog vratara.

- Jasno se vidi da sam ga faulirao, ali video ne pokazuje što se događa prije toga. Rekao sam i sucu, igrač Dinama uopće nije gledao loptu, isključivo je bio koncentriran na mene. Igrali smo na pobjedu, mogli i pobijediti, ali mogli smo i izgubiti. Utakmica u Zagrebu za nas nije finale. Dosta je još utakmica do kraja, ništa još nije odlučeno. Želimo osvojiti maksimalni broj bodova - poručio je Pjatov.

Napravljene su i razne taktičke analize, pa tako stručnjaci zaključuju da je Dinamo protiv Šahtara kopirao Atalantinu taktiku, a da trener Rudara Luis Castro nije smislio nikakvu novu varijantu.

- Rezultat nije dobar za nas, jer smo željeli pobijediti pred svojim navijačima. No Dinamo se pokazao kao dobra momčad i mogao je dobiti utakmicu, ali i mi smo imali svoje šanse. Ništa, upisali smo jedan bod i sada su pred nama još tri utakmice - ponavlja i Izraelac Manor Solomon, kojeg je trener Castro u utorak ubacio s klupe.

U Ukrajini realno sagledavaju stanje stvari i polako dvoboj iz Harkiva guraju u prošlost. Priznaju da se Dinamo pokazao kao tvrd orah, ali i vjeruju da će ga u Maksimiru uspjeti slomiti.

Linker
05. svibanj 2024 06:37