Getty Images
TKO PREŽIVI PRIČAT ĆE

United postao kolodvor: Nakon legendarnog Alexa Fergusona iz kluba je otišlo 20 igrača!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 31. kolovoz 2015. 18:34

Engleski velikan Manchester United posljednji je put osvojio Premier ligu 2013. godine, a od tada je momčad 'crvenih vragova' doživjela ogromne promjene, prvo pod palicom Davida Moyesa, a zatim i aktualnog trenera Louisa van Gaala.

Treba priznati kako je puno stvari i bilo potrebno promjeniti s obzirom kako Sir Alex Ferguson sezonu prije svog umirovljenja nije na Old Trafford doveo nikakvo značajnije pojačanje, tako da je David Moyes imao pune ruke posla po tom pitanju. Ali, iako se očekivalo kako će 'crveni vragovi' uložiti puno u dotjerivanje momčadi, nitko nije mogao predvidjeti kako će u razmaku od samo dvije godine klub napustiti baš toliki broj igrača. Johnny Evans otišao je u WBA, Rafael Da Silva stanuje u Lyonu, a očekuje se i odlazak rezervnog vratara Andersa Lindegaarda.

Samo je šačica igrača iz sezone 2012/2013 koji su preživjeli tektonske promjene u Manchesteru. Kada je riječ o Englezima to su Wayne Rooney, Michael Carrick, Chris Smalling, Phil Jones i Ashley Young, dok Ekvadorac Antonio Valencia jedini predstavlja strance. Lista odlazaka mogla bi postati još veća ukoliko u posljednjim satima prijelaznog roka Manchester napuste Javier Hernandez koji je povezan s Bayer Leverkusenom i David de Gea koji bi trebao potpisati s Real Madridom. Belgijanac Adnan Januzaj također bi mogao otići na posudbu.

Možda upravo u ovoj priči treba tražiti razlog zašto United posljednjih nekoliko godina ne može napraviti ništa značajnije u engleskoj Premier ligi kao ni u Europi. Izgleda kako je kontinuitet koji je zagovarao legendarni Alex Ferguson sada pitanje prošlosti za sve koji vole 'crvene vragove'.

POPIS IGRAČA KOJI SU NAPUSTITLI UNITED U POSLJEDNJE DVIJE GODINE:

Jonny Evans - otišao u WBA

Bebe - prodan u Benficu

Robin van Persie - otišao u Fenerbahce

Rio Ferdinand - otišao u QPR, danas u mirovini

Nemanja Vidic - pridružio se Interu

Kiko Macheda - nakon niza posudbi sreću pronašao u Cardiffu

Shinji Kagawa - vratio se u Borussiju Dortmund

Angelo Henriquez - otišao u Dinamo Zagreb

Danny Welbeck - prodan Arsenalu

Darren Fletcher - novi kapetan WBA

Anders Lindegaard - na putu za WBA

David De Gea - na putu za Real Madrid

Alex Buttner - prodan u Dinamo iz Moskve

Rafael Da Silva - otišao u Lyon

Javier Hernandez - na korak od prelaska u Bayer

Anderson - vratio se u Brazil u Internacional

Paul Scholes - umirovljen

Tom Cleverley - prodan u Everton

Patrice Evra - otišao u Juventus

Ryan Gigs - pomoćnik Louisu van Gaalu

Linker
22. rujan 2024 19:33