Emilio Andreoli/Getty Images
GOLA ISTINA

UPALIO SE ALARM NA UZBUNU U TALIJANSKOM DIVU 'Postali smo previše ovisni Icardiju i Perišiću, oni su ključni i kada nemaju podršku, to izgleda loše'

ITALIJA Nerazzurri već pet kola zaredom ne znaju za pobjedu, vrh koji su držali sada je jako daleko
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. siječanj 2018. 17:47

Prije mjesec dana Inter je u Serie A deklasirao Chievo, uz hat-trick Ivana Perišića Nerazzurri su na Meazzi slavili 5:0 i skočili na prvo mjesto prvenstvene ljestivce.

- Napravili smo jako dobar posao što smo se ugurali na vrh, puno detalja pokazuje da momčad raste, imamo puno više samopouzdanja nego kada smo krenuli, a vidim još prostora za napredak - govorio je Luciano Spalletti, trener Intera, nakon pobjede protiv družine iz Verone, a na trenerove riječi nadovezao se i Ivan Perišić.

- Puno se stvari promijenilo, ove sezone smo na dobrom putu - dodao je hrvatski reprezentativac.

Ipak, umjesto rezultatske eksplozije, Inter je svoje šampionske ambicije bacio u provaliju. Remi na gostovanju kod Juventusa nikako nije mogao ići u rang slabih rezultata, ali nula protiv trećeligaša Pordenonea i četvrtfinale Talijanskog kupa izboreno tek nakon jedanaesteraca dalo je naslutiti da nešto ne štima.

Uslijedila su dva poraza, protiv Udinesea i Sassuola, ispadanje u Kupu od Milana, pa sada i dva ligaška remija protiv Lazija i Fiorentine. Od plusa u odnosu na Napoli i Juventus prešli su u debeli minus, toliki da ih Lazio i Roma uskoro mogu preskočiti i izgurati izvan zone koja vodi u Ligu prvaka i koja se prije mjesec dana činila kao “zicer”.

Remi protiv Fiorentine dodatno je poljuljao brod Nerazzurra, toliko da je Luciano Spalletti nakon utakmice grmio da i njegova majka već zna da mu treba jedan igrač za zadnju liniju.

- Kada nam nedostaju dva, tri igrača za određenu utakmicu normalno je da možemo ući u probleme. Ipak, naš problem nije kvaliteta, već agresija. Moramo biti odlučniji u oduzimanju lopti, u pokazivanju vlastite snage, pa čak i sportske drskosti - poručio je Spalletti nakon Fiorentine.

Igrače nije dirao, ali između redaka je poslao poruku klupskom vodstvu tražeći poneko kvalitetno rješenje u momčadi. Hoće li ga dobiti? Nije isključeno, jer Walter Sabatini, koordinator za tehnička pitanja Suningove grupacije, jučer je otputovao u Kinu, gdje je s vlasnicima pričao o prijelaznom roku.

Stižu pojačaja?

Iako je na prvu Zhang Jindong odbio bilo kakvu primisao na takav scenarij, poručivši da ako se nešto želi dovesti najprije treba prodati, sada je ipak malo promijenio ploču i zagolicao maštu navijača. Imena? Pastore ili Mhitarjan za ofenzivni dio, Bastoni ili De Vrij za obranu...

Dok čeka pojačanja, jedan od Spallettijevih zadataka bit će smanjiti improvizaciju, jer Inter je uvelike ovisan o učinku Maura Icardija i Ivana Perišića. Od 35 prvenstvenih golova Intera ove sezone, ovaj ih je dvojac postigao čak 25.

- Inter je ovisan o učinku Icardija i Perišića, ta linija ključna je za učinak Nerazzurra. Igrači su to koji igraju po instinktu, a kada nemaju podršku suigrača, onda to ne izgleda dobro - poručio je Daniele Adani, nekadašnji branič Intera i Fiorentine.

Pred Spallettijem je veliki posao, ima dva tjedna za promijeniti krvnu sliku Intera, inače bi mogao upasti u grdne probleme. Pogotovo što je idući suparnik Roma, na kojoj se nije nimalo lako vaditi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 22:21