REUTERS/Diego Vara
UZBUDLJIVO JUŽNOAMERIČKO PRVENSTVO

URUGVAJ DVAPUT GUBIO PA UHVATIO BOD PROTIV JAPANA U DRUGOM KOLU COPA AMERICE Haiti i Kostarika u četvrtfinalu Gold Cupa

Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2019. 12:47

Nogometaši Urugvaja dvaput su stizali vodstvo Japana u utakmici 2. kola skupine C Južnoameričkog prvenstva odigranoj u Porto Alegreu, koja je završila podjelom bodova 2-2 (1-1).

Oba pogotka za Japan postigao je Koji Miyoshi, prvi nakon solo akcije u 25. minuti, a drugi u 59. minuti, kad je urugvajski vratar Muslera loše reagirao na jedan ubačaj, kratko odbio loptu na koju je natrčao japanski reprezentativac i poslao ju u mrežu.

Urugvaj je na 1-1 izjednačio u 32. minuti iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog prekršaja na Cavaniju, ali tek nakon što je sudac pregledao video snimku. Siguran realizator bio je Luis Suarez. Konačnih 2-2 pogotkom glavom u 66. minuti postavio je Jose Maria Gimenez.

Utakmicu 2. kola u skupini C još moraju odigrati Čile i Ekvador, a na rasporedu je u noći s petka na subotu (1 sat). Trenutačno na ljestvici vodi Urugvaj s četiri boda iz dvije utakmice. Čile ima tri boda, Japan jedan, a Ekvador je bez bodova.

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupina te još dvije od tri najbolje trećeplasirane momčadi.

Gold Cup: Haiti i Kostarika u četvrtfinalu

Nogometne reprezentacije Haitija i Kostarike plasirale su se u četvrtfinale Prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, nakon što su u utakmica 2. kola skupine B odigranim u predgrađu Dallasa na stadionu Toyota, svladali izabrane vrste Nikaragve, odnosno Bermudskih Otoka.

Haiti je sa 2-0 nadigrao Nikaragvu. U 22. minuti vodstvo Haićanima donio je Sabat, a konačnih 2-0 u 33. minuti je postavio branič Nikaragve Rosas koji je poslao loptu u svoju mrežu.

Kostarika je sa 2-1 bila bolja od Bermudskih Otoka. George u 30. minuti i Aguilar u 54. minuti bili su strijelci za pobjedničku reprezentaciju, dok je u 59. minuti Wells realizirao kazneni udarac za poražene.

Kostarika i Haiti imaju po šest bodova i u 3. kolu će igrati za prvo mjesto u skupini, dok će se Nikaragva i Bermudski Otoci boriti za 3. mjesto, ali ulog je samo prestiž i bodovi za FIFA-inu ljestvicu, jer samo prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u četvrtfinale.

Linker
03. svibanj 2024 02:50