Boris Kovacev / CROPIX
MODRI TANDEM

UTAKMICA SEZONE Rukavina i Sammir drže sve ključeve prolaza protiv Bugara

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. srpanj 2012. 23:24

Kad je sve bilo izgubljeno, a Ante Čačić jedva se držao za pričuvnu klupu, Sammir je dodao, a Rukavina zabio. Za tih 1:1 u Razgradu, remi koji je Dinamo pretvorio (ipak) u favorita za konačan prolaz. Naravno, dodamo li tomu i onu 90. minutu u kojoj je Rukavina spriječio čisti pogodak za 2:0, o junaku utakmice nije trebalo ni trenutka dvojiti.

Potom je došla slaba partija protiv Intera, još jedan remi, ni približno pozitivan kao onaj u Bugarskoj. Strijelac Sammir, asistent Rukavina. Pustimo sad mane koje obojica imaju, pustimo jesu li trebali ili trebaju davati više, pustimo i nedvojbeni bijes suigrača prema Sammiru zbog slabog defenzivnog učinka. Jer, sve se podudara, upravo bi njih dvojica mogli biti igrači koji će Dinamo prevesti preko 'bare’ zvane Ludogorec.

- Naša su najveća pojačanja u odnosu na proljeće Rukavina i Sammir. Tada nisu bili spremni, nisu puno pokazali. Sad su spremni, odradili su pripreme i od njih očekujem da budu naša najveća snaga - kazao je već nekoliko puta Ante Čačić.

Svemu tome dodajmo da i Sammir i Rukavina, priznaju i sami, najbolje igraju upravo u prvom dijelu sezone, dosad je razdoblje od srpnja do listopada apsolutno bilo njihovo.

- Tako je ispalo, ja sam takav igrač. Kad sam sto posto spreman, a ljeti obično jesam, onda sam pravi. Kad nisam u top formi, onda mogu tu i tamo bljesnuti, ali nema kontinuiteta - kazao je nedavno Ante Rukavina, a i Sammir priznaje da je ljeto njegovo doba.

- Više volim kad je toplo, volim europske utakmice. Odmah imam volju za igrom! Osjećam se spremnijim nego ikad, smršavio sam u Brazilu nekoliko kilograma, trenirao sam i kući i vjerujem da moje najbolje utakmice u Dinamu tek dolaze. Želim ponoviti prošlu sezonu, želim opet uvesti Dinamo u Ligu prvaka.

Motiviran je i Ante Rukavina, koji je također najavio svoje velike utakmice.

- Najbolje godine moje karijere tek dolaze, vjerujem da će moja treća sezona u Dinamu biti najbolja dosad!

Ako već nije cijela momčad, njih dvojica su, kad je učinak u pitanju u sezonu, krenuli odlično. Zato nije ni čudno da ih se uoči uzvrata s Bugarima podvlači kao glavne Čačićeve adute u novoj sezoni. Iako je u Razgradu Čačić krenuo bez Rukavine, nakon što ga je Ruki spasio teško će si ponovno dopustiti takav potez. On i Sammir, jednostavno, tandem su za rušenje europskih prepreka. Znamo, možda smo već dosadni s prizivanjem upravo njih dvojice, s najavljivanjem njihove konačne eksplozije, međutim, činjenica jest da je ovo proteklih sezona bilo njihovo vrijeme. A sad su krenuli po još bolju statistiku...

- Vjerujem da će me novi izbornik pozvati, ako ću imati kontinuitet, da ću se nametnuti, još se nadam reprezentaciji - jasni su Rukavinini snovi.

- Znam da će poziv u hrvatski dres doći, jer ću ga zaslužiti svojim igrama - poručio je Sammir.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
17. svibanj 2024 13:48