Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images
'FOKUS NA RUSIJI'

UVEO JE HOFFENHEIM U LIGU PRVAKA, A UGLEDNICI MU KUCAJU NA VRATA Kramarić zagolicao maštu navijača: 'Puno se priča, a sve je moguće...'

ANDREJ KRAMARIĆ Hrvatski reprezentativac uveo je Hoffenheim u Ligu prvaka, a sad je maksimalno fokusiran na ono što ga čeka za mjesec dana u Rusiji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2018. 10:33

Hoffenheim i dalje slavi svog velikog junaka Andreja Kramarića! Čovjeka koji ih je odveo u Ligu prvaka briljantnom predstavom protiv Borussije iz Dortmunda. Pogodak i dvije asistencije u “utakmici svih utakmica” za Hoffenheim velemajstorsko je djelo hrvatskog reprezentativca. Kratko smo se čuli u subotu nakon velikog trijumfa nad Borussijom, nismo ga željeli zadržavati, jurio je na slavlje. Jučer oko podneva se javio...

- Samo da vam kažem ono što sam rekao odmah, izašao sam iz igre jer su me malo “stisli” listovi. Danas je sve u najboljem redu. Vjerojatno je to bila posljedica činjenice da protekli tjedan nisam baš previše trenirao. Imao sam nekih sitnijih problema. A kad ne treniraš, onda se znaju pojaviti krizne minute - kazao nam Kramarić.

Još je nešto htio posebno naglasiti....

- Na utakmici s Borussijom bodrili su me prijatelji iz kvarta. cijeli život se znamo, željeli su doći na ogled s Borussijom. Nisu mogli pogoditi bolju utakmicu.

Hoffenheim je završio na trećem mjestu Bundeslige, plasirao se u Ligu prvaka.

Je li Kramarić prije sezone očekivao takav rasplet?

- Moram iskreno kazati da nisam očekivao ovakav uspjeh! U prvom dijelu sezone imali smo dosta problema. Rezultati nisu bili očaravajući, bilo je dosta ozljeda, mučili smo se. Eto, da mi je, recimo, netko prije tri mjeseca kazao da ćemo izboriti Ligu prvaka, rekao bih mu: “Ne slažem se s tom prognozom.” Nismo uopće bili blizu razgovora oko plasmana u Ligu prvaka. Točnije, pitali smo se hoćemo li uopće izboriti plasman u Europu.

Onda se očito sve pokrenulo?

- Finiš sezone nam je bio sjajan. Završili smo na trećem mjestu, što je najbolji rezultat u povijesti kluba. Ušli smo u Ligu prvaka, zaista moramo biti ponosni!

Kako ste vi osobno zadovoljni prezentacijama. Odigrali ste ukupno 42 utakmice u svim natjecanjima, postigli ste 13 pogodaka, upisali 9 asistencija...

- Zadovoljan sam brojkama. Naročito iz razloga što sam jako veliki broj utakmica odigrao u veznom redu. Konačno, u subotu na utakmici s Borussijom sam igrao u vezi. Tako da sam zaista zadovoljan svojim brojevima i nastupima, ali može biti i bolje. No, da me se krivo ne shvati, ne želim biti pohlepan, pričati o većim dostignućima, moje zadovoljstvo je trenutačno potpuno.

Jasno, kad se radi o još većim dostignućima, pogled se okreće prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Sad ću se malo odmoriti i prikupiti energiju za sve ono što reprezentaciju čeka u Rusiji. Sad ću se malo opustiti sa svojim prijateljima, a onda s djevojkom idem u Caen i Saint-Tropez. A onda izravno na pripreme reprezentacije. Idem se prvo malo maknuti od svijeta, a onda na - Svjetsko prvenstvo! Bilo bi krasno kad bih ovu odličnu sezonu okrunio u Rusiji!

Kakvi su daljnji planovi što se tiče karijere? Čujemo da imate ponude mnogih eminentnih klubova?

- Puno se piše, puno se priča... Ali o tome ne želim ništa govoriti prije Svjetskog prvenstva. Sve je moguće, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Moj fokus je trenutačno samo na Rusiji - zaključio je Kramarić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
06. svibanj 2024 04:34