BITKA ZA LIGU PRVAKA

Val optimizma zapljusnuo Austrijance nakon 'petarde' u domaćem prvenstvu

Dinamo je favorit. Na klupi imaju dečka koji vrijedi milijune (nap.p. Halilović). Imaju iskustva u Ligi prvaka, a koliko je puta Austria bila tamo? Nijednom! - kaže Bjelica
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 19. kolovoz 2013. 10:24

Bečani neće šetati Maksimirom kao što su to činili u subotu na svojoj “Generali Areni” protiv Wiener Neustadta. Čista 5-0 pobjeda potaknula je i tribine koje su Bjelicu i društvo pozdravile sa “Zagreb, wir kommen!”

- Bila je to gotovo pa savršena igra. Nakon prvog gola s lakoćom smo igrali i nadahnutom predstavom predstavili se našim navijačima. Stekli smo samopouzdanje pred put u Zagreb a to je itekako važno - rekao je Nenad Bjelica. Hrvatskom strategu na klupi prvaka Austrije dozu samopouzdanja ulio je i povratak Philippa Hosinera. Napadač pred kojim se formirao solidan red europskih klubova, a za koji smo se nadali kako 21. kolovoz neće dočekati u dresu Austrije, zabio je gol nakon skoro mjesec dana posta.

- Za mene je bilo pitanje vremena kada ću proraditi. Dobro sam radio na treninzima i vjerovao u sebe, što mi se vratilo u utakmici protiv Neustadta - nije skrivao zadovoljstvo prvi topnik Bečana koji je lani zabio tridesetak golova i bio najbolji igrač u šampionskoj sezoni.

Uz Hosinera, najveća prijetnja ambicijama Dinama da se domogne Lige prvaka mogao bi biti Marko Stanković. Rođeni Austrijanac srpskog podrijetla u iznimnoj je formi. U pet utakmica austrijske Bundelige Stanković je zabio četiri pogotka. Posljednji protiv Neustadta u subotu.

Austrijski mediji su u ekstazi nakon visoke pobjede, pa tako Kurier piše da je Bjeličin vulkan proključao taman kad je trebao. Hrvatski trener pokušava stišati euforiju prije odlaska na Maksimir.

- Dinamo je favorit. Na klupi imaju dečka koji vrijedi milijune (nap.p. Halilović). Imaju iskustva u Ligi prvaka, a koliko je puta Austria bila tamo? Nijednom! Napravit ćemo sve da uđemo u elitno natjecanje, u Maksimiru ćemo se boriti kao lavovi, najavljuje trener austrijskog prvaka.

Inače, u Kranjčevićevoj je bio i austrijski špijun Sigi Aigner koji je za Bjelicu snimao Dinamo. i on je bio pun komplimenata na račun hrvatskog prvaka:

- Dinamo je jaka momčad s nekoliko sjajnih igrača.

Linker
17. lipanj 2024 03:49