Nenad Dugi / CROPIX
DAVOR ŠUKER

'Varaždinu ćemo pomoći, ali moramo poštivati zakon, nastavljaju u županijskoj ligi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2012. 18:51

Koprivnicu su jučer posjetili čelnici HNS-a. Predsjednik Davor Šuker, Izvršni predsjednik Damir Vrbanović i potpredsjednik Ante Vučemilović sastali su se u Plavom salonu Gradskog stadiona s predstavnicima županijskih nogometnih saveza sjeverne regije na sjednici međužupanijskog odbora.

Jedina je tema bila razmatranje prijedloga Izvršnog odbora po kojem je u Trećoj HNL sjever sljedeće sezone trebalo biti 18 klubova. Cilj proširenja bio je uvrštenje novo osnovanog NK Varaždin - Škola nogometa u trećeligaško društvo, ali će nekadašnji Varteks natjecanje ipak morati nastaviti u županijskoj ligi.

- Ovo je već treći sastanak na kojem smo željeli pomoći nogometnom klubu iz Varaždina, koji nam je svima u srcu pod imenom Vatreks. Međutim, ne možemo sada protiv zakona HNS-a koji kaže da bi u toj ligi trebalo biti 16 klubova. Već su nam se javljali ljudi iz drugigh regija da bi i oni nešto napravili i baš zbog toga, zbog principijelnosti i demokracije moramo poštovati naše zakone, stoga mi je drago da možemo pokazati da smo u ovih pet dana puno napravili. I ovo je puno, a Varaždinu ćemo pomoći koiko god ćemo moći, rekao je Davor Šuker.

Predsjednik međužupanijskog odbora sjeverne regije, Josip Friščić, dodaje da iz HNS-a nije bilo nikakvih pritisaka kako bi klubovi promjenili svoje stavove, na čemu je čestitako novom vodstvu saveza.

Linker
23. rujan 2024 23:25