Zlatko Dalić i Dražen Ladić imat će dosta problema pri sastavljanju momčadi za Slovačku
 Ante Cizmic / CROPIX
NE TREBA ODBACITI OPCIJU

VATRENI IMAJU PROBLEM UOČI KLJUČNE UTAKMICE, A U TRAŽENJU PRAVOG RJEŠENJA POJAVILA SE ZANIMLJIVA IDEJA Hoće li Dalić pozvati 'ministra' obrane!?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. listopad 2019. 15:16

Indikativna je šutnja HNS-a. Možda su u oblacima, na 11. katu Green Golda, ipak shvatili kako im diletantizam s pokušajem promjene domaćinstva kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke – nije trebao. Ispali su smiješni, a usput su i dodatno navukli gnjev brojnih navijača hrvatske reprezentacije...

Istovremeno, u zaleđu jedne stupidne fabule o loptanju između Rujevice i Maksimira, vrti se posve ozbiljna priča o iznalaženju najbolje momčadi za utakmicu koja hrvatskom nogometu jamči plasman na Euro. Izostankom stoperskog tandema Lovren – Vida, izbornik Zlatko Dalić suočen je s velikim problemima glede definiranja posljednje linije.

Je li kvartet – Bartolec, Jedvaj, Mitrović, Barišić; najbolje što hrvatski nogomet ima za presudni dvoboj na Rujevici? U grozničavom traženju optimalnog rješenja pojavila se i jedna zanimljiva zamisao: revitalizacija statusa Vedrana Ćorluke!? Samo za utakmicu u Rijeci!

Istina, 33-godišnji Čarli oprostio se od hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. No, zamolbu (izbornika Dalića i kapetana Modrića) da pomogne reprezentaciji na Rujevici, Ćorluka vjerojatno ne bi odbio.

REUTERS/Carlos Barria
REUTERS

Deplasirano je uopće komparirati znanje i iskustvo (103 nastupa za reprezentaciju) Ćorluke s ostalim kandidatima za hrvatski sastav. Konačno, Ćorluka je stožerni igrač obrane moskovskog Lokomotiva, vodeće momčadi ruske Premier lige.

Angažmanom Ćorluke, Tin Jedvaj bi mogao zadržati sadašnju poziciju desnog beka, neuralgičnu točku u formaciji hrvatske reprezentacije. Posebno za ovu utakmicu budući da je (prema mišljenju izbornika Dalića) najopasniji slovački igrač upravo lijevokrilni napadač ruskog Zenita, Robert Mak.

Treba li Dalić (i HNS) zvati u pomoć Vedrana Ćorluku? Mišljenja se kao i u svim ostalim pitanjima u hrvatskom nogometu – razilaze. A što bi učinio Ćiro Blažević, “trener svih trenera” ili nogometni Konfucije (kako su bivšeg hrvatskog izbornika doživljavali u Kini)?

– Meni se osobno ta ideja sviđa, no ja nisam u mogućnosti donositi odluke. Mislim da je Dalić skloniji nekim drugim rješenjima, ali trebao bi svakako razmotriti i tu soluciju. Preveliki je ulog da se ne bi konzultirale sve ideje i opcije. Ja bih osobno pozvao Ćorluku – veli Ćiro.

Linker
19. travanj 2024 11:22