Kevin C. Cox Getty Images
SRCE VATRENO

VATRENI ODUŠEVILI DOMOVINU MILIJUNSKOM POMOĆI, ALI JEDAN DIO OSTAT ĆE TAJNA Evo kakav je veliki potez iz vlastitog džepa povukao Šime Vrsaljko

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2020. 18:49

Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer prikupili su i na dva računa Vlade RH za pomoć Gradu Zagrebu i nacionalnoj borbi protiv koronavirusa poslali ukupno 4.2 milijuna kuna.

Hvalevrijedna je to gesta u vremenu u kojem je svaka pomoć i više no dobrodošla. Koronavirusom je trenutno zaraženo nešto manje od 400 hrvatskih građana, a u nedjeljnom zagrebačkom potresu ozlijeđeno je dvadesetak žitelja metropole, uz jedan smrtni slučaj mlade djevojke.

Nogometaši su pomogli združeno, neki od njih pomažu i na osnovu svoje privatne inicijative. Zlatko Dalić je poslao 40 tisuća kuna za bolnicu u svom rodnom Livnu, dok je Šime Vrsaljko uplatio zadarskoj bolnici iznos od 62.500 eura, također za kupnju potrebne opreme u svrhu liječenja od koronavirusa.

- Nama se odmah po ukazivanju potrebe za nabavkom različite oprema javio veliki broj firmi, građevinskih poduzetnika, općina, gradova... Što se tiče sportaša, naš srebrni nogometaš Šime Vrsaljko prvi je reagirao i već nam uplatio 62,5 tisuće eura za kupnju dva respiratora - rekao je dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar za portal 057info.

Linker
26. travanj 2024 17:26