Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
OTVORIO DUŠU

VATRENI POJAČAO HRVATSKU KOLONIJU I ZA TO JE IMAO JAKO DOBAR RAZLOG 'Neke stvari više nisu imale smisla, postao sam peta opcija'

MATEJ MITROVIĆ ZA SN Hrvatski reprezentativac Bešiktaš zamijenio Club Bruggeom i odmah debitirao pogotkom Standardu
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. veljača 2018. 09:21

Matej Mitrović prošlog je tjedna postao novi stanovnik Flandrije. Nakon godinu dana u Istanbulu koji broji čak 15 milijuna stanovnika, smjestio se u belgijski Brugge gdje je ta brojka otprilike za dvije nule manja. Spoznao je to odmah i Mitrović, dobro raspoložen i uvijek spreman na šalu.

- U Istanbulu mi je trebalo dva sata samo za otići na ručak, sada za toliko vremena prođem cijelu Belgiju. Grad mi se odmah svidio, čini mi se ugodan za život, svakako i mirniji od Istanbula - kaže Matej Mitrović koji je u završnici prijelaznog roka hrvatsku koloniju u Club Bruggeu, aktualnom lideru tamošnjeg prvenstva, učinio još i brojnijom.

Uhvatiti ritam

I odmah debitirao pogotkom. Doduše, dogodio se u porazu od Standarda (1:4) u Kupu, ali svejedno je bio je to dobar način za predstaviti se u dresu novog kluba i pred novim navijačima.

- Tomečak je postao 50. igrač Bruggea koji je zabio pogodak na debiju, ja sam sada 51. Šteta što je bio poraz, nije neko slavlje kada postigneš pogodak u porazu 4:1, ali znate da ja ni ranije nisam nešto posebno slavio pogotke, valjda jer ih malo i zabijam ha-ha... Doduše, možda na kraju bude i nešto značio, riječ je o Kupu, igra se uzvrat, pa ćemo pokušati i mi na travnjaku uzvratiti.

Mitrovićeva boja glasa jasno je sugerirala i da je sretan što je pronašao sredinu u kojoj je odmah dobio povjerenje. Koliko god za stopera nije primaran, možda je i taj pogodak u debiju protiv Standarda svojevrsna najava perioda u kojem će više igrati.

- Pogodak dobro dođe za samopouzdanje, pogotovo nakon što u Bešiktašu nisam puno igrao. Sada želim samo dobro igrati i dobiti kontinuitet koji želim.

Upravo je nedostatak minutaže uoči Svjetskog prvenstva i glavni razlog zbog kojeg je Mitrović tražio klub u kojem će igrati.

- Nije bilo smisla u Bešiktašu sjediti na klupi nekoliko mjeseci uoči Svjetskog prvenstva. Postao sam peta opcija na stoperu, ispred mene su bili Tošić, Pepe, Vida i Medel, pa mislim da nisam imao više što čekati. Čak sam i dobio priliku u jednom trenutku, mislim da sam dobro i odigrao, ali kada sam vidio da me trener ne koristi, da čak ni ne rotira previše momčad, shvatio sam da me ne vidi u svojim planovima i potražio drugu sredinu jer četiri mjeseca prije Rusije nisam želio sjediti na klupi.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Uostalom, i izbornik Zlatko Dalić je istaknuo da će na Mundijal voditi samo one koji igraju u svojim klubovima. Bila je to jasna poruka svima, svakako i Mitroviću koji spada u red perspektivnih hrvatskih stopera i koji je vrlo dobro odradio svoje zadatke kada ga je izbornik koristio. Upravo zbog toga u Rusiji ne želi biti “jedan od” već kroz nastupe za Brugge nametnuti se za ono što slijedi.

- I da izbornik to nije rekao, znao sam da je su samo dobri nastupi u kontinuitetu pozivnica za reprezentaciju. Dobro, nisam ni jesenas puno igrao u klubu, pa sam odradio neke dobre utakmice, ali cilj mi je biti standardan, uhvatiti ritam koji zahtjeva igranje na visokoj razini i biti spreman za izazove koji očekuju Hrvatsku na ljeto.

Kalinićev poziv

Dobar je stvar i što je trener Hrvat - Ivan Leko. Iako Mitrović do sada nije imao prilike raditi, svakako će mu biti puno lakše usvojiti svoje zamislim.

- Neke su stvari sigurno lakše kada je Hrvat trener, jednostavno lakša je ta komunikacija, lakše je i kada imaš nekoga svog. Prije dolaska u Brugge ga nisam poznavao osim što ga pamtim kao igrača, ali njegovi rezultati puno govore. Club Brugge je vodeći na ljestvici, igra stvarno dobro i stvarno vjerujem da sam došao u dobre ruke. Tu je i Tomislav Rogić kao trener vratara, a posebno se radujem što ću ponovo igrati s Ivanom Tomečakom.

Suigrači iz Rijeke u dres Club Bruggea su došli obilaznim putem, Tomečak preko Dnjipra, Al Nassra i Mechelena, Mitrović nakon epizode u Bešiktašu.

- Baš smo komentirali da smo opet tu u zadnjoj liniji kao prije tri godine u Rijeci. Tko bi rekao da je toliko vremena već prošlo, ali stvarno mi je drago što smo se opet susreli jer u Rijeci smo doista dobro funkcionirali kada smo igrali jedan do drugog u zadnjoj liniji.

I dok će Tomečak biti na njegovoj strani, imat će Mitrović još bivših suigrača što iz kluba što iz reprezentacije preko puta travnjaka, hrvatska kolonija u Belgiji je poprilična.

- Bit će sigurno zanimljivih utakmica i duela, ali izvan travnjaka svi smo mi prije svega dobri prijatelji. Lovre Kalinić je odmah nazvao i ponudio pomoć štogod da zatrebam, on i Franko su mi na pola sata pa ćemo se sigurno vidjeti, a blizu je i Antonio Milić, Duje Čop... Skupilo nas se Hrvata, nadam se da ćemo svi dobro igrati, ali i da će Club Brugge biti prvak - zaključio je Matej Mitrović.

Linker
18. svibanj 2024 21:35