foto: Damir Krajac / CROPIX
SVE PODREĐENO REZULTATU

VATRENI U TOTALNOJ IZOLACIJI Reprezentativci 'odsječeni' od svijeta! Susret s najmilijima tek u Bordeauxu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2016. 11:02

Hoće li djevojke, supruge, djeca, mame i tate moći posjećivati Vatrene u francuskom kampu Deauville? Ili će možda moći u transferne hotele u Parizu, St. Etienneu ili Bordeauxu? To su zapravo pitanja koja su vječna tema na velikim natjecanjima kad se radi o ljubimcima nacije. Jesu li najbliži poželjni gosti ili je ipak bolje da se drže podalje?

Nama oduvijek odzvanjaju riječi “trenera svih trenera” Miroslava Ćire Blaževića.

- Nikada to nisam dopuštao! Zato što sva koncentracija energije, htijenja i volje mora biti usmjerena samo na jedno - nogomet! Igrači u tom razdoblju moraju biti - marinci! Seks mogu imati svaki dan, ali samo s treningom i utakmicom.

Zna Ćiro što priča, zahvaljujući “seksu s loptom”, Vatreni su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj uzeli broncu! Ništa žene, samo se lopta tada mogla gladiti i to se pokazalo uspješnim. Treba slušati “trenera svih trenera” kad kaže još nešto.

- Izbornik mora držati žene što dalje od reprezentacije. Žene razgovaraju međusobno, pa svašta saznaju. Onda ona pita svog muža “kako onaj ima veću plaću od tebe”. Ma, one zakuhaju i rasture ti klimu dozlaboga. Za mene žene ne mogu u kamp i hotel!

Kad se radi o Anti Čačiću i ovoj generaciji, treba naglasiti da žene uopće nisu bile tema. Niti djevojke, a bogme niti djeca.

- Znači, vjerojatno neće biti seksa... Za mene neće biti seksa, to je sto posto, ha-ha...

Šali se Ante na tu temu, ali u šali ima stopostotne istine. Vatreni će u Deauvilleu biti u potpunoj izolaciji. Iako se nije raspravljalo što će se dogoditi ako, recimo, zaista netko iz obitelji potegne do Deauvillea i poželi nekoga vidjeti, sasvim je jasno da se to neće dogoditi. Naime, nitko nije najavio dolazak u Deauville. Kad je tako, onda to znači da nitko neće ni doći. Jer da je drukčije, netko od igrača bi to sigurno najavio izborniku. U kamp, dakle, neće dolaziti nitko.

Nije se razgovaralo ni o mogućnosti da netko stigne u Deauville, ne u kamp, nego u mjesto. Tu uvijek postoji mogućnost da neki igrač kojem je netko stigao u posjet u slobodno vrijeme ode iz kampa, pa se vidi s obitelji izvan kampa. Međutim, ni ta opcija nije u planu zbog vrlo jednostavnog razloga. Zbog poznate situacije, svaki pojedinačni izlazak iz kampa predstavljao bi veliki sigurnosni rizik, a ne uklapa se u sigurnosni sustav koji su patentirali Francuzi. U slučaju pojedinačnog izlaska iz kampa, igrač bi morao imati stalnu pratnju policije i zaštitara, u svakom trenutku bi trebao biti na oku, pa to onda, sasvim logično, ne dolazi u obzir.

Ništa od strasti

Čak kad bi se to i dogodilo, a neće, ni jedan naš reprezentativac ne bi izvan kampa mogao biti nasamo s, recimo, suprugom i djevojkom! Što znači da od “ljubavi” opet ne bi moglo biti ništa.

Konačno, Deauville i nije tako zanimljivo mjesto ako niste strastveni golfer. Radi se o klasičnom turističkom centru za ljetni odmor, nema znamenitosti koje bi oku bile mile.

Ali zato Pariz, gizdav, raznobojan, svjetlucav, primamljiv, grad koji ne može uzdrmati ni terorizam, mora biti želja svakoga, pa i obitelji naših Vatrenih. Hoće li se netko pojaviti u transfernom pariškom hotelu gdje će naši reprezentativci boraviti u predvečerje ogleda s Turcima? Odgovor je isti kao i za Deauville. Neće! Naime, reprezentacija u Pariz stiže dan prije ogleda s Terimovim “osvajačima”, u subotu 11. lipnja. Naravno da prije utakmice, možda i ključne na cijelom prvenstvu, nema nikakvih posjeta, igrači će biti hermetički zatvoreni. Nakon utakmice, odmah se vraćaju u Deauville, nema spavanja u hotelu, tako da nitko s našim dečkima neće moći uživati u čarobnim pariškim noćima.

Sve je isto u St. Etienneu. Dolazi se dan prije utakmice s Česima, a odlazi se odmah nakon utakmice, dakle, posjet transfernom hotelu opet neće biti moguć.

Tako za mogući posjet supruga, djevojaka, djece i svih ostalih ostaje samo - Bordeaux! Ta grad koji se naziva “biser Akvitanije” ili “uspavana ljepotica” poznat po prekrasnim vinogradima, jedino je mjesto gdje postoji mogućnost sljubljivanja Vatrenih i njihovih najmilijih. Naime, nakon utakmice sa Španjolcima, Vatreni se odmah ne vraćaju u Deauville, nego ostaju spavati u hotelu. Ta večer će zapravo biti jedina prilika da se sretnu s onima koje vole. Ili da proslave prolazak skupine, ili pak da tuguju i lagano se spremaju za povratak u domovinu. Svi se, naravno, nadamo da će se tog dana u Bordeauxu nazdravljati cabernetom ili merlotom.

Linker
19. svibanj 2024 08:22