AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
HRVATI U FORMI

Vatreni vikend: Mandžukić nastavio seriju, Stipe čiste mreže, Islanđani u lošoj formi

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. studeni 2013. 12:05

I drugi su vikend uoči međusobnog okršaja za odlazak na Svjetsko prvenstvo hrvatski reprezentativci odradili uspješnije od islandskih.

Razlika u formi nije bila tako drastična kao prethodnog tjedna, no nesnalažanje većine islandskih prvotimaca u njihovim klubovima svakako je dobra vijest za Niku Kovača.

Bjarnason u Sampdoriji nakon serije loših igara polako otpada iz konkurencije, Sigurdsson i Gunnarsson izgubili su startne pozicije u Tottenhamu i Cardiffu, a prvi napadači Gudjohnsen i Sigthórsson i dalje apstiniraju. Nije zabio ni džoker Alfred Finnbogason, prvi strijelac nizozemske lige, a jedini se među strijelce upisao Gudmundsson u dresu AZ-a protiv Den Haaga.

Mario Mandžukić s druge strane i dalje puni svoju kvotu, pa makar i spretnim pogocima, dok su Olić i Perišić uzeli predah nakon odlične partije protiv Werdera. Eduardo je drugi put u prvenstvu započeo utakmicu za Šahtjor, iako se još uvijek ne uspijeva sastati s formom. Modrić i Rakitić ovog su vikenda prezentirali nešto blijeđa izdanja, no u kontinuitetu su i dalje nekoliko razina iznad islandskih veznjaka.

Stipe Pletikosa je u prvenstvu konačno sačuvao netaknutu mrežu protiv Rubina, a islandski vratar Halldórsson već tjednima ne brani jer je njihovo prvenstvo završeno. Lovrenova i Ćorlukina forma radi veliku prevagu i u obrani.

Stipe Pletikosa (Rostov)

Nakon dugo vremena uspio je ostati bez primljenog pogotka protiv Rubina iz Kazanja (0-0). Njegova momčad već 10 utakmica ne zna za pobjedu.

Danijel Subašić (Monaco)

Monaco je na gostovanju kod Lillea upisao prvi prvenstveni poraz sezone (0-2). Oba je pogotka Subašiću zabio Nolan Roux.

Lovre Kalinić (Hajduk)

U gostujućem remiju (3-3) protiv Slaven Belupa prvi put ove sezone primio više od jednog pogotka. Unatoč tome, imao je nekoliko sjajnih obrana i zaradio ocjenu 6,5.

Darijo Srna (Šahtjor)

Volin je kod kuće nanio Šahtjoru treći poraz u sezoni (2-0), a kapetan Srna odigrao je svih 90 minuta.

Domagoj Vida (Dinamo Kijev)

Nije ulazio u igru u gostujućem 0-2 porazu svoje momčadi od Zorje. Zadnji put je prvenstvenu utakmicu odigrao 6. listopada protiv Metalurga.

Josip Šimunić (GNK Dinamo)

Odigrao svih 90 minuta u 3-0 pobjedi protiv Lokomotive i zaradio ocjenu 6.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv)

U gostujućoj 3-1 pobjedi protiv gradskog rivala Spartaka odigrao je cijelu utakmicu.

Dejan Lovren (Southampton)

Obrana Southamptona je na gostovanju kod Stokea (1-1) primila tek četvrti gol sezone, a Lovren je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Ivan Strinić (Dnjepar)

Odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju (1-1) protiv Metalurga iz Donjecka.

Gordon Schildenfeld (Panathinaikos)

Njegova je momčad u derbiju kod kuće poražena od Olympiakosa (0-1), a Schildenfeld je odigrao cijelu utakmicu.

Šime Vrsaljko (Genoa)

Zbog ozljede koljena nije bio u konkurenciji za gostovanje kod Lazija u kojem je njegova momčad slavila sa 2-0.

Ivan Rakitić (Sevilla)

Andalužani su kod kuće neočekivano poraženi od Celte (0-1), a Rakitić je odigrao cijelu utakmicu bez zapaženijeg učinka.

Luka Modrić (Real Madrid)

“Kraljevski klub” je sa 3-2 slavio u gostima kod Rayo Vallecana, a Modrić je na poziciji zadnjeg veznog uz Xabija Alonsa odradio svih 90 minuta i dobio žuti karton. Marca ga je od 1 do 10 ocijenila peticom, a Goal.com od 1 do 5 trojkom.

Ivan Perišić (Wolfsburg)

U gostujućoj 2-1 pobjedi protiv Eintrachta iz Frankfurta odigrao je svih 90 minuta te u Kickeru zaradio četvorku.

Mateo Kovačić (Inter)

Nakon svih 90 minuta protiv Atalante u utorak, u gostujućoj 3-0 pobjedi protiv Udinesea nije ulazio u igru.

Milan Badelj (HSV)

Prema ocjenama Kickera, bio je najbolji od svih Hrvata u 11. kolu Bundeslige. HSV je kod kuće poražen od Borussije Mönchengladbach, a Badelj je odigrao cijelu utakmicu i dobio ocjenu 2,5.

Niko Kranjčar (QPR)

Oporavlja se od ozljede zadnje lože i nije bio u konkurenciji za domaću 2-1 pobjedu protiv Derby Countyja.

Mate Maleš (Rijeka)

Odigrao svih 90 minuta u gostujućem 0-1 porazu od Splita, a Glavina je upravo njega nadskočio za jedini pogodak. Dobio ocjenu 5,5.

Ivo Iličević (HSV)

U porazu od Borussije Mönchengladbach ušao je u igru u 73. minuti umjesto Beistera.

Mario Mandžukić (Bayern)

U gostujućoj 2-1 pobjedi protiv Hoffenheima zabio je prvi gol svoje momčadi, nakon što ga je Ribéryjeva lopta pogodila u živom zidu. To mu je osmi prvenstveni pogodak sezone, više ima samo Lewandowski (9). Kicker ga je ocijenio četvorkom.

Ivica Olić (Wolfsburg)

U pobjedi protiv Eintrachta bio je jedina špica i izašao iz igre u drugoj minuti sudačke nadoknade. Ocijenjen je četvorkom.

Eduardo da Silva (Šahtjor)

U porazu od Volina bio je polušpica iza Luiza Adriana te izašao iz igre u 60. minuti.

Nikica Jelavić (Everton)

U remiju bez golova protiv Tottenhama ušao je u igru u 86. minuti umjesto Lukakua. Zadnji put je bio starter 21. rujna protiv West Hama.

Ante Rebić (Fiorentina)

Zaliječio ozljedu zadnje lože, ali nije ulazio u igru tijekom gostujuće 2-0 pobjede protiv Milana.

Leon Benko (Rijeka)

Nakon dva pogotka u Kupu protiv ludbreške Podravine, ostao bez učinka u 90 minuta protiv Splita. Zaradio ocjenu 6, najbolji u momčadi Rijeke iza Vargića.

Vikend islandskih 11

Hannes Halldórsson (KR)

Islandsko prvenstvo završilo je krajem rujna pa Halldórsson do utakmica s Hrvatskom nigdje ne brani.

Birkir Saevarsson (Brann)

Njegova je momčad sa 1-3 poražena u Sandnesu, a Saevarsson je jedini igrač Branna koji je u sezoni odradio punu minutažu u svim utakmicama.

Kári Árnason (Rotherham)

Odigrao je svih 90 minuta u domaćem 2-2 remiju protiv Colchester Uniteda. Rotherham je u zadnjih pet utakmica primio 11 golova.

Ragnar Sigurdsson (Kopenhagen)

Kopenhagen je sa 4-0 bobijedio rivala Nordsjaellanda, a Sigurdsson je odradio svih 90 minuta. Nekoliko dana ranije bio je rezerva u Kupu protiv OB-a (4-3).

Ari Skúlason (OB)

Odradio cijelu utakmicu u gostujućem 0-1 porazu od AAB-a.

Jóhann Gudmundsson (AZ)

Momčad iz Alkmaara kod kuće je sa 2-0 porazila Den Haag, a Gudmundsson je bio strijelac drugog pogotka. To mu je već deseti pogodak sezone, drugi u prvenstvu.

Gylfi Sigurdsson (Tottenham)

U remiju (0-0) protiv Evertona ušao je u igru u 69. minuti umjesto Aarona Lennona. Čini se da mu je povremeni engleski reprezentativac preoteo mjesto u prvih 11.

Aron Gunnarsson (Cardiff)

U velškom derbiju protiv Swanseaja, koji je njegova momčad kod kuće dobila s 1-0, ušao je u igru u 54. minuti umjesto Mutcha. To je drugi put zaredom da nije bio u početnoj postavi.

Birkir Bjarnason (Sampdoria)

Domaći 3-4 poraz od Sassuola odgledao je s klupe za pričuve. Transferom u klub iz Genove nije se usrećio, budući da u šest utakmica nije upisao ni pogodak ni asistenciju.

Eidur Gudjohnsen (Club Brugge)

Club Brugge je u četiri dana odigrao dvije utakmice. Protiv Cercle Bruggea (0-2) je Gudjohnsen igrao pola sata i zaradio žuti karton. Protiv Lokerena (1-0) je dobio 20 minuta.

Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)

Odigrao svih 90 minuta u domaćem 0-1 porazu od Vitessea.

Linker
21. svibanj 2024 13:12