REUTERS/Albert Gea / REUTERS
NOGOMETA K'O U PRIČI

VATRENI VIKEND PREPUN AKCIJE Baby Mourinho testira Ancelottija, Rakitić s Barcelonom gostuje kod Seville

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 05. studeni 2016. 10:14

1) Kramarić i Hoffenheim gostuju kod prvaka

Dvadesetdevetogodišnji Juligan Nagelsmann zakoračio je u bundesligašku arenu zakićen pejorativnim nadimkom “baby Mourinho”, ali u međuvremenu je spasio Hoffenheim i dovukao momčad do trećeg mjesta na ljestvici. Ni nakon devet kola Kramarić i njegov mlađahni trener ne znaju za poraz, pothvat kojim se mogu pohvaliti još samo Bayern i RB Leipzig, a u subotu je pred njima najveći izazov od početka kampanje. Gostuju na Allianz Areni odakle “s glavom na ramenima” rijetko izlaze i velikani europskog nogometa, pa je u najavama za Hoffenheim ipak rezervirana rola autsajdera. Bayernu nedostaju samo Ribery i Martinez, gosti stižu u najboljem sastavu s Kramarićem u dosad nepoznatom izdanju - hrvatski reprezentativac postigao je “samo” tri gola, ali je najbolji strijelac lige.

Andrej Kramarić
Alexander Scheuber/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Bayern - Hoffenheim (sub., 15.30)

2) Sudar letećih tvrđava, Costa protiv Lukakua

Diego Costa “najprljaviji” je igrač, ali i prvi strijelac Premiershipa sa 8 golova, Romelu Lukaku je nedočekana Chelseajeva nada i drugi strijelac lige sa 7 golova. Kada se nađu na suprotnim stranama, očekujete nogometnu pucačinu, možda i golijadu. Obilje plemenitih igrača na obje strane (Hazard, Willian, Barkley, Mirallas) sugerira uzbudljivu i lepršavu utakmicu. Probuđeni Chelsea pobjedom hvata priključak s momčadima koje jure za naslovom.

Britain Football Soccer - Southampton v Chelsea - Premier League - St Mary's Stadium - 30/10/16
Chelsea's Diego Costa celebrates scoring their second goal with Victor Moses and teammates
Reuters / Toby Melville
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Toby Melville Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS

Chelsea - Everton (sub., 18.30)

3) Pochettino u crnoj rupi uoči gradskog derbija

U tjednu kada je objavljeno da je uvršten na popis desetorice Fifinih kandidata za trenera godine, Mauricio Pochettino zakopao se u najdublju rupu otkako je preuzeo Tottenham. Momčad mu, naime, već sedam utakmica ne zna za pobjedu, gubi ritam u Premiershipu i sve je bliže oproštaju od Lige prvaka. Je li derbi sjevernog Londona prilika za oporavak? Teško. Tradicija nije naklonjena “spursima”, posljednji put su na Emiratesu slavili prije šest godina dok su momčad još nosili Bale i Van der Vaart. Još manje im u prilog ide forma Alexisa Sancheza i Mesuta Özila.

Football Soccer - PFC Ludogorets Razgrad v Arsenal - UEFA Champions League Group Stage - Group A - Vasil Levski National Stadium, Sofia, Bulgaria - 1/11/16
Arsenal's Mesut Ozil celebrates scoring their third goal 
Action Images via Reuters / Paul Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Action Images via Reuters / Paul Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS

Arsenal - Tottenham (ned., 13.00)

4) Rakitić kod kuće, ali u pogrešnom dresu

Ako ne želi izgubiti Real Madrid (domaćin Leganesu) iz vidokruga, Barcelona mora uzeti bodove na gostovanju u Sevilli. Luis Enrique na Pizjuan stiže bez Piquea, Albe i Inieste, ozlijeđenog trojca čiji je izostanak skupo koštao “blaugranu” protiv Man Cityja. Ivan Rakitić zadržat će mjesto prvotimca u dnevnom boravku kojim je vladao pet sezona, ali ne mora računati na popust pred seviljskom publikom.

Football Soccer - FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Group Stage - Group C - The Nou Camp, Barcelona, Spain - 19/10/16
Barcelona's Neymar celebrates scoring their fourth goal with Ivan Rakitic
Reuters / Albert Gea
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Albert Gea Livepic
Ivan Rakitić i Neymar

Sevilla - Barcelona (nedjelja, 20.45).

Linker
19. svibanj 2024 07:42