Mateo Sucic
ZANIMLJIV PRIJELAZNI ROK

VAŽAN KOTAČIĆ U MOMČADI RIJEKE OSTAJE NA RUJEVICI JOŠ GODINU DANA Oglasilo se i 'novo pojačanje Hajduka': 'Da, kontakti postoje...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. lipanj 2018. 10:10

Valerij Božinov i iduće sezone nosit će dres Rijeke. Ono što se proteklih tjedana spominjalo kao mogućnost, jučer je dobilo i službenu potvrdu nakon što je bugarski internacionalac svoju suradnju s Rijekom obnovio za još godinu dana. S jedne strane iznenađujuće budući da je Božinov ovog proljeća u službenim utakmicama za Rijeku odigrao točno 28 minuta, s druge ne i neočekivano kada se zna da je Bugarin u svlačionici postao jedan od najvažnijih igrača riječke momčadi.

Sve je na njemu

Iako ga se etiketiralo problematičnim tipom uoči njegovog dolaska, Božinov je na Rujevici sve oduševio svojim pristupom, ponašanjem, karakterom, a posebno vedrim duhom kojeg je nosio. Kažu upućeni da je u završnici sezone držao svlačionicu, motivirao suigrače, pa i puno razgovarao (kažu ljudi iz riječkog prvoligaša da je pokazao i mnoge osobine koje sugeriraju da bi jednog dana mogao biti dobar trener) s nekima koji su u jednom trenutku upali u igračku krizu.

Naravno, sve to nije dovoljno za dobiti novi ugovor, ali iz respekta prema Božinovu i njegovoj karijeri, odnosno zbog načina na koji se uklopio u svlačionicu, na Rujevici su mu odlučili pružiti priliku. Božinov je, kažu upućeni, svjestan da nije bio na razini potrebnoj da ima veću minutažu, ali je uvjeren da se kroz kvalitetne pripreme, odnosno jače suparnike u pripremnim utakmicama, može dovesti na razinu koja je potrebna da bi konkurirao za prvu momčad Rijeke. Budući da mu je novi ugovor istovjetan starom, odnosno da i dalje ostaje u onom najnižem platežnom razredu, u Rijeci su mu pristali pružiti priliku i sada je sve na Božinovu koji do kraja ljetnog prijelaznog roka mora pokazati može li biti igrač koji će i na travnjaku, ne samo izvan njega, biti oslonac momčadi. Nadolazeće pripreme i jake provjere koje su već zakazane (Bijeli bi u Sloveniji, između ostalog, trebali igrati protiv kluba iz Rusije, Engleske…) trebale bi dati odgovor o tome.

- Zadovoljan sam u Rijeci, hvala klubu na prilici. Veselim se idućoj sezoni, pripremama s ekipom. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo imati dobru momčad i da iduće sezone možemo zajedno napraviti odlične rezultate - rekao je Božinov nakon potpisa ugovora.

Zagreb, 040318.
Nogometna utakmica 24. kola 1. HNL-a, GNK Dinamo Zagreb protiv NK Slaven Belupo na Maksimirskom stadionu.
Na fotografiji: Filip Benkovic i Mirko Ivanovski.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

MIRKO IVANOVSKI Hajduk? Kontakti postoje, ali u Splitu sam samo na kupanju...

Najboljem strijelcu Slavena Belupa Mirku Ivanovskom u lipnju istječe ugovor, no zasad nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Spominju se Dinamo Moskva, poljska Arka, pa Nizozemska...

- Sve je to samo interes, prave ponude još nema. U obzir dolaze samo tri top kluba iz Hrvatske, ili stvarno odlična ponuda iz Europe. U suprotnom ostajem u Slavenu - poručio je Ivanovski.

No, ovih je dana bivši makedonski reprezentativac viđen u Splitu, počelo se po gradu čak pričati da je stigao na liječnički pregled uoči potpisa za Hajduk. Ima li tu istine?

- Točno je da sam u Splitu, ali na kupanju sa suigračem iz Slavena Zvonimirom Šarlijom - kazao je Ivanovski.

Postoje li kontakti s Hajdukom?

- Kontakti uvijek postoje... - dometnuo je Ivanovski.

Dakle, gdje ima dima, ima i vatre. Ako je Hajduk stvarno zainteresiran, Ivanovski mu je dostupan bez odštete, no ostaje pitanje je li to doista ono što traži trener Željko Kopić, koji ga je dobro upoznao za vrijeme zajedničkog rada u Koprivnici... (G. Čičin-Mašansker)

Linker
25. travanj 2024 03:07