PROTIVNICI MODRIH

VAŽNA KARIKA AUSTRIJE Stanković: 'Liga prvaka za nas bi bila prava senzacija!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2013. 19:03

On je jedna od glavnih Austrijinih uzdanica, čovjek kojemu Nenad Bjelica iznimno vjeruje. Rođen je u Leobenu, ali Marko Stanković, naravno, jako dobro poznaje nogometno stanje na “ovim prostorima”.

Razgovarali smo s tim veznjakom još nakon utakmice protiv Rapida, tada je Dinamo, doduše, bio još uvijek u potpuno drugom planu.

- Dinamo? Odlična momčad. Znam da imaju nekoliko novih igrača, ali i da igraju dobro, raznovrsno i da nas sigurno ne čeka lagan suparnik - kaže Stanković, koji je ove sezone već zabio pet pogodaka i bit će velika prijetnja Dinamovoj obrani.

Ipak, priznaje i on da je Dinamo u današnjem susretu veliki favorit.

- Dinamo je bolji od nas, to svi znamo. Ipak, imamo u momčadi nekoliko Balkanaca, tu je i trener Bjelica, vjerujem da će svi oni imati prave informacije o Dinamu i da ćemo pronaći način da pariramo.

Ako Austria ima ikakvu prednost uoči ovog dvoboja, onda je to činjenica da na leđima igrača nema tereta Lige prvaka. Europska liga je izborena, to je bio cilj, ovo bi bila samo dodatna nagrada.

- Slažem se, mi dolazimo opušteni, bez previše imperativa. Za nas bi plasman u Ligu prvaka bio senzacija, ovaj klub nikad nije igrao u elitnom natjecanju. Moram reći da protiv sebe imamo vrlo kvalitetnog suparnika, Dinamo je jak i favorit. Ali s druge strane, ako ne možemo pobijediti i izbaciti Dinamo, onda i ne možemo igrati Ligu prvaka, u kojoj igraju još puno kvalitetnije momčadi - najavio je Stanković, s kojim bi Dinamova obrana mogla imati puno problema. Nadamo se da neće! (tn)

Linker
28. rujan 2024 17:23