Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VRUĆA TEMA

VEĆ SU KRENULE PRIPREME ZA LIGU PRVAKA! U MAKSIMIRU LOVE JEDNOG OD NAJVEĆIH DRAGULJA HR NOGOMETA Menadžer otkrio: Ako neće igrati, bolje da ne dolazi

DINAMO U maksimirskim kancelarijama ozbiljno slažu momčad za nastavak sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. prosinac 2017. 21:02

Bit će iznenađenje ako prije 1. siječnja Dinamo dovede još kojeg igrača.

To je informacija od srijede, uz potvrdu, naravno, da je dolazak Marija Gavranovića neupitan i da će se on priključiti na samom početku priprema. Procijenili su u Maksimiru da se nemaju razloga žuriti, službeno, prijelazni rok počinje tek 18. siječnja i traje do 15. veljače. A jedan je igrač već stigao, dvojica, praktički, otišla. Nije loše prolazno vrijeme, pa zato u Dinamu i ne srljaju, nije isključeno da će na pripreme otići aktualna postava, a onda će nekoga dovesti ako se ukaže prilika ili se pokaže potreba.

Jedno od gledišta u Maksimiru jest i ono da ne treba pod svaku cijenu dovoditi još igrača, ako nešto dobro “uleti”, onda će se krenuti u akciju, dotad je sve u fazi skautiranja. Trenutačno je primjerice u igri desetak imena za poziciju krila, to je uži (ili širi) popis, a kako vrijeme bude prolazilo, tržište se kretalo, tako će u Dinamu odlučiti koga će loviti i koliko potrošiti. Jer uvijek je aktualno pitanje treba li u zimi trošiti velik novac za 18 utakmica, bez obzira na to što je svakako bolje dovesti igrača sada, da bi se adaptirao na momčad do ljeta, odnosno do pohoda na Ligu prvaka.

Na fotografiji:  Luka Ivanušec i Martin Franić
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Na fotografiji: Luka Ivanušec i Martin Franić

Dakle, ta je priča zasad na čekanju, ali jedno se ime ipak ozbiljno spominje u kontekstu dolaska. Riječ je o mladom Lokomotivinu veznjaku Luki Ivanušecu.

Momak koji spada među najbolje mlade igrače u HNL-u već je neko vrijeme tema u Dinamu, kao i Lovro Majer, s tim da uvijek postoji ona dvojba trebaju li doći ako ih se neće stavljati u igru ili je bolje da dođu tek kad bude bilo sigurno da stižu kao pojačanja.

- Ne znam ništa o tome, ja ni s kim iz Dinama nisam razgovarao o tome, a sad, je li on njima u planu, razmišljaju li o njemu, to ne znam. Moje je mišljenje da ne bi trebao u Dinamo ako tamo neće igrati, ako jednom i dođe u Maksimir, volio bih da stigne kao Marko Pjaca, kao igrač koji će biti pojačanje. Ali, kažem, dosad me nitko po tom pitanju nije kontaktirao - kazao nam je Marko Naletilić, menadžer koji brine o karijeri Luke Ivanušeca.

Priča, izgleda, još nije otišla dalje od promišljanja, ali kako čujemo, izvjesni odlazak Domagoja Antolića mogao bi ponovno intenzivirati ideju o dolasku Ivanušeca. Zapravo, nitko u Maksimiru ne dvoji da je mladić (1998. godište) kalibar za Dinamo, ali pitanje je kad bi ga se trebalo dovesti.

Prednost mu je i što može pokriti više pozicija, svakako je zanimljiv i nije nemoguće da Modri već ove zime posegnu za njim. Pogotovo ako uz Antolića ode još netko od veznjaka; recimo, nedavno se kalkuliralo da ponude ima Amer Gojak, ali s njegovom ozljedom te su glasine malo utihnule.

Ako uopće dođe u Dinamo, Lovro Majer izgledniji je za ljetni mercato, teško da bi u ovom trenutku obojica imala dovoljno minuta u modrom dresu. Čak i da ode Ante Ćorić...

Pizzeria Stari Zagreb treća, Alumnus slavio u ženskoj konkurenciji, Matan uzeo kantu kod veterana

Treće mjesto u glavnom turniru seniora osvojili su prošlogodišnji pobjednici Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport, nakon što su u četvrtak sa 4-2 bili bolji od Big Bang Teama, nadoknadivši dva pogotka zaostatka.

U ženskoj konkurenciji pobjednički trofej odnijele su nogometašice MNK Alumnus SC Flegar koje su u finalnom dvoboju sa 5-0 pobijedile ŽMNK MC Plus DC Grzela Fotex Sveta Nedjelja. Po dva pogotka postigle su Tomislava Matijević (10, 34) i Mateja Zver (25, 30), a jednom je mrežu pogodila Martina Krog (25).

Turnir veterna završio je trijumfom momčadi Matan Nekretnine Senjak koja je u finalu svladala Sofru sa 2-0. Vodeći pogodak postigao je Mate Dragičević (33), a za konačnih 2-0 lopta se u 35. minuti od nesretnog Stjepana Jukića odbila i prevarila njegovog suigrača, vratara Sofre Darka Horvata.

Linker
03. svibanj 2024 06:27