HAJDUK vs. BARCELONA

Već su ukrstili koplja: Prije 18 godina Romario je hat-trickom slomio Bijele na Nou Campu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2011. 13:29

Današnji susret Hajduka i Barcelone bit će drugi međusobni u povijesti. Iste momčadi, ali u Španjolskoj, susrele su se u ljeto 1993. godine. Hajduk je uz Bordeaux i Tenerife bio gost na Barcinom turniru Trofeo Joan Gamper, gostovanje je bilo dogovoreno u sklopu Vučevićeva transfera . Katalonci su slavili sa 4:0. Dobro su se držali Bijeli i nakon prvog dijela gubili samo 0:1, pet minuta prije kraja sa 0:2. Tri gola postigao je Romario, jednoga Koeman.

- Nismo bili loši, imali smo svojih prilika, sjećam se da je Kozniku išao sam na golmana, Adrijašević pogodio vratnicu. Dobro smo se držali, Barcelona je bila strašno jaka, počela je u prvom sastavu. Sjećam se da je u drugom poluvremenu počelo veliko nevrijeme, nestalo je i struje, morali smo na pola sata u svlačionicu, možda nas je to omelo. Da, sjećam se gotovo svakog detalja, to je utakmica koja se ne zaboravlja - prisjetio se Joško Španjić.

Barcelona je igrala u sastavu Zubizarreta, Ferrer, Guardiola (Goikoetxea), Alexanko (Koeman), Juan Carlos, Bakero (Ivan), Nadal, Stoičkov (Salinas), Amor, Romario, Vučević (Begiristain).

Hajduk je pak parirao s postavom Mihačić, Vladislavić, Hibić, Španjić, Peršon (Balajić), Andrijašević, Pralija, Miše, Mornar (Rapaić), Računica (Osibov), Kozniku (Erceg).

Linker
24. rujan 2024 05:29