Damir Krajač / Cropix
JAKO OSIGURANJE

VELIK INTERES MEDIJA ZA VATRENE U DEAUVILLEU 'Ovo je emotivan trenutak za nas, želimo ponoviti čuvenu 1998.'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. lipanj 2016. 19:14

Nešto poslije podneva reprezentacija Hrvatske sletjela je na aerodrom u Deauvilleu. U odboru za doček tek carinici, policija i predstavnici Uefe. Ostali nisu imali šanse probiti se do piste. Kraće zadržavanje pa pokret uz veliko osiguranje prema hotelu Barriére du Golf koji će biti baza "vatrenih" tijekom Eura u Francuskoj.

Zanimanje za reprezentaciju bilo je veliko. Neočekivano veliko. Osim dvadesetak novinara koji će pratiti reprezentaciju pristiglih iz Hrvatske, sličan broj je predstavnika ovdašnjih medija. Bilo je tu nekoliko nacionalnih televizija, radijske postaje, web portali… Igrači su prošli pored kamera pa brže bolje nestali u lijevom krilu hotela koji je isključivo rezerviran za reprezentaciju Hrvatske.

- Diskrecija i privatnost bile su jedine stvari na kojima smo inzistirali. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali za sada smo prezadovoljni. Vidi se jasna namjera domaćina da nam stalno bude pri ruci - prvi su dojmovi Damira Vrbanovića koji je već nekoliko dana u Deauvilleu.

On je u Normandiju stigao kao svojevrsna prethodnica, skupa sa Zoranom Cvrkom te kuharom Tomislavom Đukićem. S obzirom da nema predsjednika Davora Šukera koji se nalazi na regionalnom sastanku u Moskvi te bi se u Deauvilleu trebao pojaviti tijekom srijede, izvršnom direktoru HNS-a pripala je čast da se u ime reprezentacije zahvali na srdačnom dočeku u Barriére du Golfu.

- Ovo je spektakularan hotel koji ima sve uvjete za ono što nam je potrebno, a to je jako bitno zbog atmosfere u reprezentaciji - rekao je Vrbanović, dodavši kako je povratak u Francusku izuzetno emotivan trenutak za njega osobno, ali i za ostatak delegacije.

- Svi znaju da je ovo zemlja koja je ispisala povijest hrvatskog nogometa. Ta 1998. je zlatnim slovima upisana u naš nogomet. I vjerujte da s istom nadom, vjerom i snagom idemo u ovo prvenstvo te se nadam da ćemo ga na sličan način završiti - poručio je Vrbanović čiji je govor iz prikrajka pratila Marta Nakić, sestra legendarne "četvorke" Cibone Mihovila Nakića, koja je ovdje u ulozi službenice veleposlanstva Hrvatske.

- Bit ćemo pri ruci svakom našem građaninu koji se zatekne u Francuskoj. Osim ureda u Parizu, imat ćemo privremena mjesta u St. Etienneu i Bordeauxu te u ostalim gradovima gdje će igrati reprezentacija Hrvatske - kazala je gospođa Nakić koja je preko medija upozorila hrvatske građane na opasnost od krađa koje su u porastu s dolaskom nogometnih navijača na ove meridijane.

- Pazite na putovnice i dokumente jer imamo najava da se međunarodne bande lopova i pljačkaša udružuju te stižu ovamo za vrijeme Eura - otkrila je Marta Nakić.

Nakon ceremonije dobrodošlice, mediji su zamoljeni da napuste hotel kako bi igrači imali mir. Oni su otišli na ručak te na poslijepodnevni odmor uoči prvog treninga koji je bio zakazan u 18.30 sati na Commandant Herbert stadionu. I to će biti jedini javni trening tijekom boravka u Francuskoj. Svi ostali su zatvoreni za navijače.

Linker
28. rujan 2024 19:31