Duje Klaric / Hanza Media / Hanza Media
SADA JE SIGURNO

VELIK UDARAC! RUJEVICU NAPUŠTA JEDAN OD GLAVNIH IGRAČA ŠAMPIONSKE GENERACIJE 'To je velik klub, bore se za titulu, igraju Ligu prvaka i Europsku ligu'

MARKO VEŠOVIĆ Nakon djeda i oca, sada sam i ja na neki način za sva vremena postao Riječanin, kćer će se za mjesec dana tu roditi i stvarno sam sretan ovim periodom provedenim u Rijeci
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. prosinac 2017. 15:22

Marko Vešović, po svemu sudeći, u nedjelju je protiv Rudeša odigrao zadnju utakmicu u dresu Rijeke. Barem za sada… Pogodak za oproštaj s navijačima Rijeke i lopta ispod dresa za najaviti dolazak kćerkice koju bi mu supruga Tamara trebala donijeti na svijet u idućih mjesec dana.

Iako će u riječkom prvoligašu reći da priča s Legijom još nije blizu realizacije, odnosno da ne raspolažu službenom ponudom poljskog kluba, Vešović je nakon Rudeša pričao kao da je već bivši igrač Rijeke.

- Na pravi način smo priveli kraju ovu tešku i napornu godinu. Ova forma koja je zadnjih nekoliko utakmica u uzlaznoj putanji nas sigurno raduje, ali raduje nas i ovaj odmor, prije svega da se dobro odmorimo i da tko ostane na Rujevici krene motiviran u pripreme - rekao je Vešović pa potvrdno odgovorio na pitanje je li pogodak Rudešu bio oproštajni od Rijeke.

- Mislim da jest. Te priče oko Legije su skoro završen posao po informacijama koje ja imam. Jesam li zadovoljan? Jesam, apsolutno. Poslije tri i pol godine to je to.

Postao Riječanin

Doduše, takvo što je već duže vrijeme bilo izvjesno, sve je još ljetos upućivalo da će kraj prosinca ili početak siječnja biti trenutak rastanka Vešovića i Rijeke. Nakon 118 utakmica u tri i pol sezone, 12 golova, dvostruke krune…

- Za mene je bilo turbulentnih trenutaka, pogotovo na početku, ali još od priprema prošle sezone sve je krenulo kako treba i imali smo godinu za pamćenje, ona proslava titule na Rujevici ostat će duboko urezana svima nama. Osvojili smo duplu krunu, ušli u grupnu fazu Europske lige, pobijedili Milan, na kraju i ušli u polufinale Kupa. Mislim da bez obzira na trenutno stanje možemo reći da je ovo najuspješnija godina u klupskoj povijesti, a ja sam izrazito sretan i ponosan zbog toga. Na neki način i tužan, ali to je život, sve što sam učinio u Rijeci čini me ispunjenim i ponosnim. Hvala Armadi, svakom Riječaninu koji me cijeni, voli i poštuje. Ja to osjećam, nakon djeda i oca, sada sam i ja na neki način za sva vremena postao Riječanin, kćer će se za mjesec dana tu roditi i stvarno sam sretan ovim periodom provedenim u Rijeci.

Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Pogodak je na kraju ispao kao najbolji pečat tom oproštaju s riječkim tribinama. Na kraju je netko na ‘zapadu’ dobio i njegov dres za uspomenu.

- Na pravi način sam se oprostio i iz Rijeke nosim sva najljepša sjećanja. Ispada da sam sve golove zabio tu na ovaj sjeverni gol, ali tamo kod Armade je i najljepše.

Priča s Legijom, po Vešovićevim riječima, mogla bi se privesti kraju već ovog tjedna.

- U subotu su odigrali zadnje kolo, pripreme im počinju isto kada i Rijeka, tako da očekujem da će se u idućem tjednu to riješiti. Zadovoljan Legijom? Meni je apsolutno primamljivo jer su veliki klub, na vrhu ljestvice, bore se za titulu, igraju Ligu prvaka i Europsku ligu. Da sam otišao u neki klub iz liga petice koji je se bori za ostanak ili sredinu tablice, drugačiji je način igre, borba... Ovako ću se moći bolje istaknuti, dokazati, ako Bog da i nakon toga napraviti još jedan transfer.

Idealno s Malešom

Dobra je stvar i što odlazi kao želja trenera Romea Jozaka koji je imao već prilike dobro upoznati Vešovićeve kvalitete, pogotovo prošle sezone.

- Dosta je ljudi iz Hrvatske, praktički cijeli stožer, tamo je i Miroslav Radović koji je legenda srpskog nogometa. Ako odem, ako se sve završi kako se nadam, bit ću okružen s ljudima koji će mi sigurno pomoći u adaptaciji.

Legija bi u paketu s Vešovićem mogla dovesti i još jednog igrača Rijeke, kapetana Matu Maleša.

- Što se mene tiče bilo bi idealno da odemo zajedno, zašto ne… - zaključio je Marko Vešović.

Linker
21. travanj 2024 09:42